hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kabine bugün önemli başlıklarla toplanıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kabine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda öncelikle terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda atılan adımlar mercek altına alınacak. Toplantıda İmralı'nın çağrısı sonrasında PKK terör örgütünün silah bırakma sürecinin değerlendirilmesi bekleniyor. Ama sadece bu değil, piyasalardaki gelişmelerden, dış politikaya kadar pek çok başlık da gündemde olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GÜNDEM "TERÖRLE MÜCADELE, EKONOMİ, DIŞ POLİTİKA"

    Terörsüz Türkiye hedefinde atılan adımlar, birçok büyükşehirde gerçekleşen protestolar ve bölgesel gelişmeler. Kabine kritik iç ve dış gelişmeleri değerlendirmek üzere toplanıyor.

    Kabine bugün önemli başlıklarla toplanıyor

    "TERÖRSÜZ TÜRKİYE" HEDEFİ

    Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Toplantıda terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda atılan adımlar var. İmralı’dan gelen silah bırakma çağrısı terör örgütü tarafından olumlu karşılanmıştı. Bundan sonraki süreç de Kabinenin yakın takibinde olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kabine bugün önemli başlıklarla toplanıyor

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması sebebiyle gözaltına alınması ile başlayıp tutuklanması ile devam eden protestolar da hükümetin takibinde. Kamu düzeninin sağlanması, yükselen tansiyonun düşürülmesi, huzur ve güven ortamının sağlanması, olası provokasyonlara müsaade edilmemesi için alınabilecek önlemlerin ele alınacağı tahmin ediliyor.

    Kabine bugün önemli başlıklarla toplanıyor

    PİYASALARDAKİ SON GELİŞMELER

    Ekonomik gelişmeler de kabinede müzakere edilecek. Piyasalarda yaşanan son gelişmeler ve olası dalgalanmalara karşı ortaya konulacak tedbirlerin ele alınması, ekonomi yönetiminin uygulanan programdaki son duruma ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.

    Emeklilerin bayram ikramiyeleri 24 Mart'tan itibaren 3 bin lira olarak yatırılacak hesaplara. Bin liralık fark ise teklifin Meclis’ten geçmesinin ardından ödenecek. O farkın ödeme planı da masada olacak.

    Suriye’de 61 yıllık Baas diktatörlüğünün sona ermesi ile iş başına geçen yeni yönetim ile ilişkiler de Kabinenin asli gündemleri arasında. Lazkiye ve çevresinde yaşanan gerilimin mezhep temelli çatışmaya dönüşmemesi ve bunun Türkiye’yi etkilememesi için alınacak önlemler Kabinede görüşülecek. Öte yandan Gazze’de ateşkes rejimini bozan İsrail’in durdurulması için çalıştırılacak uluslararası diplomasi mekanizmaları da Kabinenin gündeminde olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow