hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kabine kılıçlı yemini görüşecek

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kabine Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın Beştepe’de toplanacak. Gündemde teğmenlerin kılıçlı yemini ve sonrasında başlayan tartışma ve incelemenin öncelikli başlıklardan olması bekleniyor. Öte yandan enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele adımları da hükümetin müzakere edeceği başlıklar arasında yer alıyor. Türkiye’nin Gazze diplomasisine de Kabinede bir parantez açılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomi, terörle mücadele, Gazze diplomasisi ve son günlerde tartışılan başlık teğmenlerin kılıçlı yemini. Kabine kritik başlıkları değerlendirmek üzere toplanıyor.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Kabine toplantısında gündemde teğmenlerin kılıçlı yemininin öncelikli başlık olması bekleniyor. Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatınca yürütülen incelemelerin toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayda sorumluluğu bulunanların temizleneceği mesajını vermişti. Hükümet nezdinde nasıl bir adım atılacağı Kabinede ele alınacak.

    Kabine kılıçlı yemini görüşecek

    Geçtiğimiz günlerde ekonominin 3 yıllık yol haritası açıklandı. Kabinenin bir diğer önemli başlığının da ekonomi olması bekleniyor. Özellikle enflasyonla mücadele ve alım gücünün artırılması adımları Kabinenin masasında olacak. Orta Vadeli Program’da 2024 büyüme beklentisi yüzde 4’ten yüzde 3.5’e düşürülmüştü. Enflasyon hedefi ise yüzde 41.5 olarak ifade edilmişti. Programda yer alan makroekonomik veriler ile önümüzdeki süreçte alınacak tedbirler Kabinede ele alınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kabine kılıçlı yemini görüşecek

    İsrail’in 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü Gazze saldırısı da bir kez daha masada olacak. Gazze’de ateşkesin sağlanması, 2 devletli çözüm ve kalıcı barış için atılacak diplomasi adımları mercek altına alınacak. Öte yandan geçtiğimiz hafta gerçekleşen Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Türkiye ziyaretinin yansımaları da masada olacak.

    Kabine kılıçlı yemini görüşecek

    Terörle mücadele de Kabinede müzakere edilecek başlıklar arasında. Hem Irak’ın hem de Suriye’nin kuzeyinde devam eden terörle mücadele operasyonlarının yanı sıra yurt içindeki faaliyetlerde gelinen son durum da masada olacak.

    Deprem bölgesinde yürütülen yeniden inşa faaliyetlerine de Kabinede bir parantez açılması bekleniyor. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş da düşen nüfus ve düşen doğurganlık oranları ve alınması gereken tedbirleri Kabineye sunacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow