hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Partili vekilden ilginç altılı masa açıklaması

    Altılı masanın adaylık süreci, Akşener'in masadan kalkması, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ arasındaki protokol. İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, katıldığı televizyon programında seçim sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Beker, "Altılı masa seçimi kazanmış olsaydı biz daha bakanlıkları oluşturamazmışız. Allah memleketi korumuş" yorumunda bulundu. CHP Grup Başkanı Özgür Özel'den o sözlere tepki geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Diyelim ki altılı masa seçimi kazanmıştık. Biz daha bakanları oluşturamazmışız. Biz daha atamalar yapamazdık Allah memleketi korumuş.” İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, altılı masanın seçimi kazanması halinde, bakanları belirleyemeyeceğini söyledi. “Allah memleketi korumuş” vurgusu dikkat çekti. “Ümit Özdağ’a İçişleri Bakanlığı verildiğinde biz o masada oturacak mıydık?”

    İYİ Partili vekilden ilginç altılı masa açıklaması

    Katıldığı bir televizyon programında konuşan Beker, yerel seçimlere yönelik de mesaj verdi. Mansur Yavaş’ın İYİ Parti’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde daha çok oy alacağını söyledi. “İşbirliği olursa CHP ile bu kez Ankara İYİ Parti’nin olsun. Öyle olursa Yavaş da gelir İYİ Parti’nin adayı olur. CHP’nin adayı Ankara’da Mansur Yavaş olmasa kazanamazsınız, mümkün değil.”

    İYİ Partili vekilden ilginç altılı masa açıklaması

    Adnan Beker’in o sözlerine CHP’den ilk tepki Grup Başkanı Özgür Özel’den geldi. Bir televizyon programında konuşan Özel, Beker’in ifadeleri için “özensiz” dedi. “İktidarın ekmeğine yağ sürmektir. Bu değerlendirmelerinin tutar tarafı yok. Haklı tarafı var. Ama kusuru ben kendimde bulurum. Öncelikle Millet İttifakı olarak özeleştiri yapmalı. Sağlıklı özeleştiri olmazsa Adnan Beker gibi laf sanki kahve köşesinde askerlik arkadaşları ile öyle kayda alınmayan bir değerlendirme yaparcasına özensiz değerlendirme yaparsınız.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow