hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti'de sert tartışma: Adayı nereden öğrenmiş, ön kapıdan mı?

    İYİ Parti bir süredir arka arkaya yaşanan istifalar ve ihraçlar ile gündemde. Bu kez istifa değil ama karşılıklı açıklamalar dikkat çekti. Birbirini hedef alan o açıklamalar, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den istifa eden İbrahim Özkan ve İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural arasında yaşandı. Tartışma ise CHP’nin Muharrem Erkek'i Çanakkale Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak duyurması sonrasında çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti cephesinde art arda istifalar, ihraçlar sürerken karşılıklı açıklamalar üzerinden tartışmalar da devam ediyor.

    Birbirini hedef alan açıklamalar bir süre önce İYİ Parti'den istifa eden ve "Partide bir yönetim krizi var bunu görmek lazım" vurgusu yapan İbrahim Özkan ile İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural arasında yaşandı.

    Tartışma ise CHP'nin Muharrem Erkek'i Çanakkale Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak duyurmasının ardından alevlendi.

    Vural, "CHP Parti Meclisi Muharrem Erkek'i Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak belirlemiş. İlginç olan ise İYİ Partiden azledilmiş kendinden menkul ‘arka kapı diplomatı’ aday tespitinden 5 gün önce Çanakkale Belediye Meclis Üyemize istifa etmesi için makam-mevki vaadi ile teklif götürdüğünde sayın Erkek'in kesin aday olacağını ve onunla görüştüreceğini, bu konuyu başkanla görüştüklerini belirtmişti” dedi ve “Yani ‘arka kapı diplomatı’ başkan adayını CHP Parti Meclisinden çok önce kesin öğrenmiş. Nasıl öğrenmiş? Ön kapıdan mı? Kimden? Kimin eli kimin cebinde diyesim geldi...Derin ilişkiler..." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özkan'dan, Vural'a yanıt gecikmedi. Özkan, Vural'ın açıklamalarını alıntılayarak, "Sayın Vural ben komplocu meclis üyenizin talebini ilgili CHP yerel yönetimler başkan yardımcısına ilettim. Paylaştığım gibi talep meclis üyenizden geldi” vurgusu yaparak “Bu konulara gitmek istemesem de siz hür ve müstakilci olduğunuz için oğlunuz Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya devam edecek mi? İYİ Parti’de pankart asan, broşür dağıtan o kadar emekçi genç varken diğer oğlunuzu İYİ Parti TBMM grubuna danışman yapmanızı hangi siyasi ahlakla anlatabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow