hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti liderinden ittifak açıklaması

    KAYNAKCNN TÜRK

    İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara'da gazete ve televizyonların temsilcileri ile bir araya geldi, gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Dervişoğlu, erken seçim ve CHP içindeki adaylık tartışmaları için "vadeye çek keser gibi talep olmaz, bunlar için henüz erken" dedi ama partisinin artık çoklu masalara oturmayacağının altını çizdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Çoklu masalara ben oturmam sahip olmadığım masanın sandalyesi olmam.”

    İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, artık çoklu ittifak modeli içinde yer almayacaklarını ifade etti ama cumhurbaşkanlığı seçimine ayrı bir parantez açtı. "Türkiye'nin o günkü şartlarına bakarak karar veririz" dedi. Dervişoğlu, bugünden adayların konuşulmasını erken bulduğunu vurguladı, Mansur Yavaş ile özel bir yemekte bir araya geldiği iddialarını yalanladı. “Türk siyasetinin geleceği siyasi kurumlar üzerinden değil, şahıslar üzerinden tartışılmaya başlandı ki bu hoş değil. İYİ Parti’nin hiçbir angajmanı yok hiçbir görüşmesi de yok. Kendi partimizin içinden bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmayalım ki?”

    İYİ Parti liderinden ittifak açıklaması

    Peki Özgür Özel'den gelen 2025 sonbaharına dönük erken seçim talebine ve Erdoğan'ı yenerek gönderelim sözlerine İYİ Parti nasıl bakıyor?

    “Erken seçim gündeme geldiğinde yapılması gerekir vadeye çek keser gibi talep edilmez. İYİ Parti olarak biz cumhurbaşkanının aday olmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Siyaset bir arena ama siyasetçiler gladyatör değil düello usulü siyaset yapılmaz yenerek gönderelim denmez.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti liderinden ittifak açıklaması

    Ve yeni anayasa tartışması. Dervişoğlu, "mevcut sistemi tahkim edecek bir değişikliğe karşı çıkarız" dedi. "Parlamenter sistem arayışı öksüz ve yetim halde" diyerek üstü kapalı CHP'yi de güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş tezinden uzaklaşmakla eleştirdi. Açıklamaları sırasında Dervişoğlu'nun yarı başkanlık seçeneğine nasıl bakarsınız sorusuna yetkili kurullarımızda tartışırız yanıtı vermesi ise dikkat çekti.

    İYİ Parti’den istifalar da gündemdeydi. “Yeni istifa beklemiyorum ama beklemediğim bir şey başıma gelirse bir şey diyemem.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow