İşte AK Parti-MHP yerel seçim ittifakında son durum
AK Parti ile MHP, yerel seçimler için 30 büyükşehirin ardından ilçelerde de büyük oranda uzlaştı. Son karar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bırakıldı. Erdoğan'ın onay vermesinin ardından AK Partili Mehmet Özhaseki ile MHP'li Sadir Durmaz, ortak bir toplantı ile ittifakın detaylarını açıklayacak.
AK Parti ve MHP arasındaki ittifak görüşmelerinde sona gelindi. İlçelerle ilgili süreç de artık neredeyse tamamlandı. MHP ile görüşmeleri yürüten AK Partili Mehmet Özhaseki çalışmada gelinen noktayla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yaptı.
CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre; İstanbul'da MHP'nin 2014 seçimlerinde kazandığı ilçe belediyesi olmamasına rağmen, büyükşehirde AK Parti lehine yarışa girmeyecek olan MHP'ye 1 ya da 2 ilçe bırakılması gündemde. Kulislerde Arnavutköy, Şile ve Beylikdüzü üzerinde durulduğu konuşuluyor. Ankara'da ise hala MHP'nin elinde olan Etimesgut ve Polatlı'da AK Parti aday çıkarmayacak. Ayrıca Gölbaşı ile birlikte Çubuk ya da Akyurt'un da MHP'ye bırakılması gündemde. İttifak ile ilgili varılan mutabakatı Mehmet Özhaseki ile Sadir Durmaz'ın ortak bir toplantı ile duyurabileceği de belirtiliyor.
29 Aralık'ta İstanbul, 1 Ocak'ta Ankara
AK Parti ise 29 Aralık'ta İstanbul Adayını açıklamaya hazırlanıyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul adayları ile ilgili, "Cumartesi saat 14.00'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda İstanbul adayımızı açıklayacağız. İlçelerin açıklanması da düşünülüyor. Sadece bir iki ilçe ile ilgili çalışmalar sürüyor. Ankara ve ilçe adaylarımızı 1 Ocak'ta, İzmir adaylarını ise 5 ya da 6 Ocak'ta açıklayacağız" dedi.
Tiryaki Yenimahalle, Balcı Altındağ adayı
Edinilen bilgilere göre, AK Parti Keçiören'de Turgut Altınok, Yenimahalle'de Veysel Tiryaki, Altındağ'da Asım Balcı, Sincan'da Murat Ercan, Mamak'da ise İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer'i aday gösterebilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu
Altay Soğukları Türkiye’yi Esir Aldı! Dondurucu Hava ve Kar Yağışı Etkisini Artırıyor