hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'un taksi sorunu nasıl çözülür? Taksiciler neden müşteri seçiyor? Eyüp Aksu cevapladı

    Son günlerde taksiciler ile müşteriler arasındaki sorunlar giderek artıyor. Peki, bu sorunlar nasıl çözülebilir? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük'le konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL'UN TAKSİ SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

    "Büyükşehir Belediyesi ya görevini yapacak ya da bizle yetki paylaşımı yapacak. Biz bu yetki çerçevesinde sorunları çözeceğiz." Taksiciler ile müşteriler arasında yaşanan sorunlara, bu sözlerle yanıt verdi. "Bütün çalışan camiamıza eğitimler vermek istiyoruz fakat yetkili kurum İBB" dedi.

    İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksilerde yaşanan sorunlara denetimsizliğin neden olduğunu söyledi. "Hiçbir şey yapmayan kim? İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Biz de diyoruz ki 'Denetim, yaptırım, ceza verilsin. O arkadaş bir daha almazlık yapmasın, yanlış yapmasın.' Veya yetkiyi bize versinler biz bu sorunları çözelim" diye konuştu.

    İstanbulun taksi sorunu nasıl çözülür Taksiciler neden müşteri seçiyor Eyüp Aksu cevapladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aksu, İBB'nin taksiler üzerinden siyaset yaptığına dikkat çekti. "Taksi sayısı yeterli değil diyerek orada bir alan oluşturuyor, yani siyaset yapıyor" ifadelerini kullandı.

    TAKSİCİLER NEDEN MÜŞTERİ SEÇİYOR?

    Öte yandan uygulanan yeni tarife ücretleri ile taksilerin müşteri almama sorununun azaldığını belirtti. "Şu anda İstanbul'un genelinde her yerde her an istediğiniz an istediğin kadar taksi bulabilirsiniz. Fiyat artışından sonra taksiciler yolcu arar hale geldi" dedi.

    TAKSİ SORUNUNDA ASIL PROBLEM NE?

    Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük ise sorunun kaynağının plaka sahipliğinde olduğunu savundu. Küçük şunları kaydetti:

    "Plaka sahibi ile taksicinin yani taksinin üzerinde tırnak içinde söylüyorum şoför olarak hizmet veren kişilerin farklı olması. Asıl meselenin temelinde bu yatıyor. Eğer o plaka sahipleri bizzat hizmeti kendileri görüyor olsa ve yaptırımlarla bizzat kendileri karşı karşıya kalsa bu kadar sorunu onca yıl yaşamazdık."

    İstanbulun taksi sorunu nasıl çözülür Taksiciler neden müşteri seçiyor Eyüp Aksu cevapladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow