hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da DEAŞ operasyonu… 5 örgüt üyesi gözaltına alındı

    KAYNAK DHA

    İstanbul'da DEAŞ silahlı terör örgütlerine finans kaynağı sağlayan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şüpheliler tespit edildi, adresler basıldı, evler didik didik arandı, ekipler şüphelilere göz açtırmadı.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye’de bulunan DEAŞ ve El-Kaide silahlı terör örgütleri adına faaliyet yürüten kişilerle, bu kişilerin eşleri ve çocuklarının bulunduğu PKK/YPG’nin kontrolündeki 'Hol' kampına para aktarıldığını tespit etti.

    İstanbulda DEAŞ operasyonu… 5 örgüt üyesi gözaltına alındı

    Örgüte finansman sağlayan kişilerin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı. Çalışmalarda sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla para toplama ve para gönderme faaliyetlerinde bulundukları tespit edilen 6 şüphelinin kimlikleri belirlendi.

    Şüphelilere yönelik çok sayıda adrese 21 Ağustos Cumartesi günü eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 5 kişi yakalandı. Firari 1 şüphelinin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbulda DEAŞ operasyonu… 5 örgüt üyesi gözaltına alındı

    Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 5 şüpheliden 2’si tutuklanırken, 1 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi. 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow