İstanbul’da çekilen deniz geri gelmeye başladı
İstanbul Silivri'de deniz suyu 150 metre kadar çekildi. Adacıklar meydana çıktı. Deniz suyunun çekilmesi bazı kişilerde de deprem mi olacak paniğini oluşturdu. Ayrıntıları, CNN TÜRK Muhabiri Sinan Ağca aktardı.
Deniz çekildi, vatandaşı deprem ve tsunami korkusu sardı.
İstanbul Silivri'de deniz suyu iki futbol sahası uzunluğunda geri çekildi. Adacıklar meydana çıktı. Yazın yüzülen alanda vatandaş yürüyüş yaptı.
Ancak durumu ilk defa gören vatandaşlar yaşanan doğa olayını depremle bağdaştırdı. Duruma açıklık getiren CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaşanan olayın her yıl yaşandığını belirtti ve ekledi: “Bu deniz çekilmesinin depremle hiç ilgisi yok, her sene olan meteorolojik şartlara bağlı bir deniz çekilmesidir. Bu deniz çekilmeleri Marmara’da ve Ege’de olur.”
Poyrazın şiddetini azaltmasıyla beraber Marmara Denizi’nde suyun çekildiği noktalarda deniz suyu geri gelmeye başladı. Kumsalların, adacıkların olduğu yer yeniden suyla doldu.
Uzmanlar hava şartları normale döndükçe yaşanan deniz çekilmesinin kısa sürede sonlanmasını bekliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Afyonkarahisar'da fabrika yangını! Çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi
Meteoroloji uyarmıştı... İstanbul'da kar yağışı başladı
Ege'de tsunami paniği! Mobil siren sistemi kuruldu
Aya Yorgi Kilisesi’nde ayinler süresiz askıya alındı
Kadıköy'de bıçaklanmıştı... İtalyan şefin oğlu son yolculuğuna uğurlandı