hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul merkezli tefecilik operasyonu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Emniyet ekipleri İstanbul merkezli 4 ilde örgütlü tefecilik yapan silahlı gruba operasyon düzenledi. Örgütlü şekilde tefecilik yapan çete üyesi 14 şüpheli yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhtiyaç sahiplerini hedefe aldılar. Yüksek faizli borç para verip evraklar imzalatıp mağdur ettiler. Tefecilik yapanlara operasyon düzenlendi.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli, 4 ilde örgütlü tefecilik yapan silahlı bir grup tespit edildi. Şüpheliler mağdurlara borç para verip sonrasında yüksek bedeller talep etti. Kurdukları galeriyi de paravan olarak kullandılar. Tefecilik faaliyetlerini ticari kılıfa uydurmaya çalıştılar.

    İstanbul merkezli tefecilik operasyonu

    Nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli tehdit ve nitelikli dolandırıcılık suçlarının da aralarından bulunduğu 7 suç eylemi gerçekleştirdikleri belirlenen şüpheli şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

    Baskınlarda 14 şüpheli şahıs yakalandı. Adreslerde yapılan aramalardaysa 10 tabanca, 10 tüfek, 1456 fişek ele geçirildi.

    Ayrıca operasyon kapsamında çok sayıda tapu, çek, senet, boş imzalı belge, araç ve taşınmaz ruhsatları da adreslerde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul merkezli tefecilik operasyonu

    Örgüt liderinin evinde bulunan kasa bir gün boyunca açılmaya çalışıldı. Çilingir açtığı kasada da değeri yüksek saatler, döviz ve altın ele geçirildi.

    Yakalanan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow