hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Finans Merkezi'ne yeni kanun

    KAYNAKCNN TÜRK

    AK Parti İstanbul Finans Merkezi kanun teklifi için kolları sıvadı. Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasa teklifinin son şeklinin verilmesi için çalışma başlatıldı. Nisan'da meclis başkanlığına sunulması bekleniyor. Kanun teklifinin detayları Duygu Ayaz Bayram'ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti, İstanbul Finan Merkezi için yeni kanun hazırlığı yapıyor. Daha önceden çalışmaya başlanan kanun teklifi için AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında mecliste toplantı gerçekleştirildi. Nisan ayında meclis başkanlığına sunulması bekleniyor.

    Kanun teklifinin 12 madde olması öngörülüyor. Düzenlemeye göre bu bölgede faaliyet gösterecek finans şirketlerinin kazançlarının yüzde 75'i vergiden muaf tutulacak. Özel statülü İstanbul Finans Merkezi bölgesinin tüm altyapı ile üstyapı işletilmesi ve yönetilmesi Türkiye Varlık Fonu tarafından kurulan yönetici şirket tarafından gerçekleştirilecek.

    İstanbul Finans Merkezi bölgesinde katılımcıların faaliyetlerine ilişkin işlemlerin gerçekleştirilmesi amacıyla ilgili kamu kuruluşlarının görev alacağı tek durak büro oluşturulacak. Bu büro Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından yönetilecek.

    Kanun teklifi ile geniş vergi muafiyeti getirilmesi öngörülüyor. Buna göre katılımcı belgesi almış finansal kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen finansal hizmet ihracı niteliğindeki faaliyetlerinin tamamına yakını vergiden muaf olacak. Faaliyetler kapsamında elde edilen kazançların yüzde 75'i kurum kazancından indirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgede istihdam ettikleri personelin elde ettiği ücretler, yurtdışında en az beş yıllık mesleki tecrübeye sahip kişilerde yüzde 60'ı düzeyinde, yurtdışında en az on yıllık mesleki tecrübeye sahip kişilerde ise yüzde 80 düzeyinde gelir vergisinden muaf olacak. İstanbul Finans Merkezi bölgesinde bulunan taşınmazlar, projesinde ve yönetim planında belirlenen amaçlar dışında kullanılamayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow