hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'den "din" kisvesiyle işgal planı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Lübnan’a yönelik saldırıları sürüyor. Peki, bu saldırıların Türkiye'ye sıçrama ihtimali var mı? Netanyahu, "vadedilmiş topraklar" inancıyla, "din" kisvesi altında işgal mi yapıyor? Detayları haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerine kuruludur.” İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Netanyahu yönetiminin sonraki hedefi Türkiye olacaktır" dedi. Peki "arzı mevud" yani "vadedilmiş topraklar" inancı nereye dayanıyor?

    İsrailden din kisvesiyle işgal planı

    İlahiyatçı / Araştırmacı Yazar Ümit Özdemir bu soruya, “İlgili ayetleri de söyleyeceğim, yasanın tekrarı 11’inci ayet 24. Ayak basacağınız her yer sizin olacak, sınırlarınız çölden Lübnan’a, Fırat Nehri’nden Akdeniz’e kadar uzanacak diye açık açık söylüyor. Siyonist sistemde Yahudiler de buradan almış oldukları cesaretle burayı bize Tanrı, Allah verdi. O yüzden bu vadedilmiş topraklar biz insanların işgalinden kurtarıp tekrar alacağız diyor” şeklinde yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrailden din kisvesiyle işgal planı

    Peki, İsrail'in saldırılarının Türkiye'ye sıçrama ihtimali var mı?

    “Sonra ne var, Fırat Nehri’nden Akdeniz’e kadar uzanacak sizin sınırlarınızı söylüyor, Lübnan’dan sonra da Suriye, Irak ve Türkiye’nin de içinde olmuş olduğu Fırat Nehri’nin sınırlarındaki topraklar hedefte.”

    İsrailden din kisvesiyle işgal planı

    Gazeteci Güngör Yavuzaslan da konuyla ilgili, “Bunlar bir sapkın inançla yıllardır, 76 yıldır Filistin’e mezalim yapıyorlar dediğiniz gibi kendi inandıklarına göre Lübnan’a ayakla yerle bir edecekler” ifadelerini kullandı.

    Netanyahu, İsrail'in askeri eylemlerini dini bağlamda meşrulaştırmaya mı çalışıyor?

    İsrailden din kisvesiyle işgal planı

    Güngör Yavuzaslan: “Çocukları öldürerek saldırıyorlar, çocukları katlederek saldırıyorlar ve sözde inançları çocukları öldürmeyi ibadet gibi gören kendilerine göre sapkın bir inançla karşı karşıyayız.”

    Ümit Özdemir: “Yahudiler, İsrailoğulları tabiri caizse ciddi bir şekilde Mesih’in gelebileceği bir sistemi hazırladığı zaman ve geleceğine inanıyorlar.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow