hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail nükleer felaket mi hedefliyor?

    KAYNAKMert Can Gülmez | MUHABİR

    İran, İsrail'i hipersonik balistik füzelerle hedef aldı. Tel Aviv'e 200 füze fırlatıldı. İsrail Başbakan Netanyahu, "İran bunun bedelini ödeyecek" dedi. Peki İsrail ne yapacak? Hedefi nükleer tesisler mi? Ayrıntılar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'ın İsrail'e yaptığı saldırı sonrası İsrail saldırılarını artırdı. Peki İsrail nükleer bir felaket mi hedefliyor?

    İstanbul Gelişim Üniversitesi Doç. Dr. Fatih Fuat Tuncer bu soruya “Kum şehrindeki tesis üzerine birçok kez haber çıkmıştı Kum’da nükleer bomba geliştirdiklerine yönelik İsrail medyasından. İsraillilerin şu açıklaması önemli öyle bir saldırı yapacağız ki bir daha saldırmaya cesaret edemeyecek saldırı mı bekleniyor soru işareti oluştu” şeklinde yanıt verdi.

    İsrail nükleer felaket mi hedefliyor

    İsrail'in asıl amacı ne?

    “Hedef nükleer tesisler veya Devrim Muhafızları komutanları, Devrim Muhafızlarının karargahı veya İran hükumeti devlet liderleri olabilir. Artık hedef İran'ın ta kendisi, İsrail mutlaka ve mutlaka bir cevap verecek bu da bizi karşılıklı şiddet ve savaş sarmalına sürükleyen bir durum.”

    Türkiye de hedeflere yakın bir noktada.

    “Özellikle Bonah Tesisi hem Irak sınırına yakın olması hem de Türkiye'ye çok yakın olması anlamıyla aslında bizim de bu savaşa ve karşılıklı saldırıya ne kadar yakın olduğumuzun bir göstergesi.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow