IŞİD'den kaçan Suriyelilerin Türkiye'ye geçişine izin verildi!
IŞİD'in saldırılarından kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi Dikmetaş Köyü sınırına gelen Kürt asıllı Suriyelilerin sınırda bekletilmelerine tepki gösteren vatandaşlara güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Asker ve polis, kalabalığı biber gazı ve tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı. İlerleyen dakikalarda sınır açıldı ve tel örgülerin ardında bekleyen Suriyelilerin Türkiye'ye girişine izin verildi. Giriş sırasında bir patlama meydana geldi. Geçiş asker ve polisin yoğun kontrolünde yapılıyor.
IŞİD tehdidinden kaçan ve geçişlerine izin verilmediği için sınır hattında bekleyen Suriyelilerin, Türkiye’ye alınmamasını protesto eden kalabalığın tellerin olduğu bölgeye yönelmesine güvenlik güçleri izin vermedi.
İzin verilmemesi üzerine 100 kişilik grubun taş atmaya başlaması üzerine polis ve askerler müdahale etti. Biber gazlı ve tazyikli suyla yapılan müdahalenin ardından kalabalık, sınır hattından uzaklaşmak zorunda kaldı.
Grubun ayrılmasının ardından güvenlik güçleri Suriyelilerin beklediği bölgeye 200 metre uzaklıkta barikat oluşturarak, sınır hattına geçişlere izin vermedi.
Suriyeli kadın mayına bastı
Bu gerginlik sırasında Suriye tarafında sınıra doğru gelen 50 yaşlarındaki bir kadının bastığı mayın infilak etti. Suriye tarafında da endişeye yol açan patlamada yaralanan kadın, battaniye ile sınır tellerinden geçirildi ve otomobille Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Sınırdaki kargaşada mayına bastı
Sınır açıldı...
Dikmetaş köyü sınırında dünden beri bekleyen Suriyelilerin geçişine saat 13.00 civarında izin verildi. Suriyelilerin Türkiye'ye girişleri başladı.
Giriş sırasında bir patlama meydana geldi. Suriye tarafından atılan mermiler köyün yakınlarına düştü.
Kobani nüfusu 4 katını aştı
Öte yandan IŞİD'in Telabyad ile Carablus arasında kaldığı için kendisine hedef olarak belirlediği Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesinde de endişeli bir bekleyiş var.
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında olan ve Suriye'de olaylar başlamadan önce nüfusu 100 bin civarındaki Kobani'de, nüfusun savaşla birlikte 400 bini aştığı bildirildi. Yoğun olarak Kürt nüfusun yaşadığı ve iç karışıklığın başlamasının ardından PYD'nin kontrolüne geçen Kobani'ye, çatışmaların olduğu iç kesimlerden Kürtlerin yanı sıra Arap ve Türkmenlerin de göç ettiği belirtildi.
Aynı zamanda PYD eş başkanı Salih Müslim'in de memleketi olan Kobani'de, IŞİD güçlerinin saldırısına karşı önlemler alındığı, silahlı grupların ilçe dışında mevziler kazarak savunma hattı oluşturduğu kaydedildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Haluk Levent korkuttu: Göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı
KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI! 23 Aralık 2024 Kabine Toplantısı kararları neler? Gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!
MEB 50 uzman yardımcısı alımı başvuruları ne zaman başlayacak, şartları neler? MEB PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI!
TOKİ 250 bin konut başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, şartları neler? TOKİ 250 BİN KONUT BAŞVURUSU 2025 E-DEVLET EKRANI!
İlk Kez Konuştu: Umut'a Görüntüleri Sordum, Bana Dedi Ki...