hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsias Otel'den yeni karot örneği alındı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Adıyaman'da 72 kişiye mezar olan İsias Oteli'nin yıkılmasına ilişkin 12 Haziran'da görülen davada itiraz üzerine karot örneklerinin yeniden alınması istenmişti. Aralarında bilirkişilerin de bulunduğu heyet, enkazdan üçüncü kez karot örneği aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O karanlık gecenin ardından, günlerce süren kurtarma çalışmalarıyla anıldı Grand İsias Oteli. Onlarca kişinin yaşamını yitirdiği enkazdan üçüncü kez karot örneği alınıyor.

    KKTC Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, “12 Haziran 2024'teki duruşmada özellikle Gazi Üniversitesi’nden gelen bilirkişi raporuna taraflarca yapılan itirazları dikkate alan mahkeme dosyanın tekrar bilirkişiye verilmesine ve başka bir heyetin dosyayla ilgili çalışma yapmasına karar vermişti” şeklinde konuştu.

    İsias Otelden yeni karot örneği alındı

    6 Şubat depremlerinde Kuzey Kıbrıs'tan gelen 26 voleybolcunun da aralarında olduğu 72 kişinin ölümüne, 8 kişinin yaralanmasına neden olmuştu Adıyaman'daki Grand İsias Oteli. 12 Haziran'da 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada, bilirkişi raporları yetersiz gelmiş ve taraflar itirazını sunmuştu. Talepler üzerine heyet yeniden karot örneği alınarak İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’ne gönderilmesine karar verdi.

    “Bilirkişinin kendisinin burada keşif yapma ve alınabilecek kalıntı varsa alabilme yönünde bir talebi oldu bu talebin gerçekleştirilmesi ile ilgili olarak herkes bugün sanık avukatları müdahil avukatları mahkeme heyeti ve savcılık burada olacak.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsias Otelden yeni karot örneği alındı

    Heyet, otel enkazı ve çevresinde inceleme yaptı. Alınan karot örnekleri, detaylı inceleme için üniversite heyetine teslim edildi. Ayrıca davanın dördüncü duruşması 22 Ekim 2024 tarihinde görülecekken alınan numunelerle ilgili hazırlanacak raporlarsa mahkeme heyetine sunulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow