İş yerlerinde aşısız işçiye haftada bir PCR testi
Aşı olmayan işçiden, çalışandan da PCR testi istenebilecek. Uygulama 6 Eylül'den itibaren devrede. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili 81 il valiliğine bir genelge gönderdi.
Aşı olmayan işçiden PCR testi istenebilecek. Uygulama 6 Eylül'den itibaren devrede. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili 8 il valiliğine bir genelge gönderdi. O genelgede işverenlerin işçilerinden isteyeceği PCR testi ve işçilerini koronavirüs riskleri ve tedbirleri konusunda bilgilendirmesi istendi. Yazıda, işverenlerin işyerinde karşılaşılabilecek sağlık ve güvenlik risklerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında tüm işçilerini bilgilendirmekle yükümlü oldukları hatırlatıldı. Aşısı tamamlanmamış işçilerin ise yazılı olarak ayrıca bilgilendirmesi istendi.
Yazıda, ''Bilgilendirme sonrasında aşı olmayan işçilere, kesin COVID-19 tanısı konması durumunun iş ve sosyal güvenlik mevzuatı açısından olası sonuçları da işveren tarafından bu durumdaki işçilere bildirilmelidir.'' denildi.
Yazının sonunda ise "Çalışma hayatını düzenleyici, işçi-işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı ve koruyucu tedbirler almak, iş sağlığı ve güvenliğini sağlayacak tedbirlerin uygulanmasını izlemek Bakanlığı asli görevleri arasındadır." diye vurgu yapıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Kanlı Hesaplaşma: Sanal Medyada Başladı, Sokakta Son Buldu
Adalet Bakanlığı sözleşmeli mühendis alımı ne zaman, şartları neler?
Türkiye'nin konuştuğu bungalov skandalında flaş gelişme!
Yaşanan felaketi gözyaşları içinde anlattı: 30 yıllık emeğim mahvoldu
Otomobil sahipleri dikkat! Avukat hatayı buldu, o cezalar iptal ediliyor