hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İranlı sahte polis çetesi tutuklandı | Video

    İstanbul'da kendilerine polis süsü veren çete, turistleri hedef aldı. Üst arama bahanesiyle turistlerin takı ve paralarına el koydu. İranlı sahte polis çetesi düzenlenen operasyon sonucu çökertildi. CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday ve kameraman Güngör Yılmaz'ın haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kendilerine polis süsü verdiler, turistleri hedef aldılar. Üst arama bahanesiyle para ve ziynetlerine el koydular.

    Olayların adresi Esenyurt ve Zeytinburnu'ydu. İranlı çetenin hedefinde turistler vardı. Kiraladıkları otomobile binen çete üyeleri turistlerin kaldığı otellerin çevresine konuşlandı. Yürüyüş yapan turistler durduruldu. Kendilerini polis olarak tanıttılar, turistlere kimlik ve üst araması yaptılar.

    Çete üyeleri aramalar esnasında turistlerin para ve takılarına el koydu. Ardından olay yerinden uzaklaştı.

    Yaşanan duruma anlam veremeyenn turistler soluğu polis merkezinde aldı. Polisler tarafından soyulduklarını söyleyerek şikayette bulundu.

    Olayla ilgili hemen soruşturma başlatıldı. Çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Şüphelilerin kendilerine polis süsü veren bir çete oldukları belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışmalarını derinleştiren ekipler, şüphelilerin kullandıkları otomobili belirleyerek takibe aldı. Adresler belirlenince baskın yapıldı. İranlı iki şüpheli gözaltına alındı. Bir şüpheli ise İran'a kaçmak üzereyken havalimanında yakalandı.

    Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow