hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER | Instagram ne zaman erişime açılacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sosyal medya platformu Instagram’a katalog suçlara giren içerikler nedeniyle erişim engeli gelmişti. Erişim engeli sürüyor. Engel ne zaman kalkacak? Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı, ‘Kanuna uydukları zaman Instagram açılır’ dedi. Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman da konuştu. Instagram'ın Türkiye’ye çifte standart uyguladığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Instagram’a erişim engeli sürüyor. Engelin ikinci gününde Instagram’la görüşmeler sürerken, Türkiye açısından suç unsuru içeren paylaşımların kaldırılması talep ediliyor. O içerikler katalog suç olarak tanımlandı. Suç grubuna milli güvenliği tehdit, Atatürk’e hakaret, istismar gibi suçların olduğu paylaşımlar girdi.

    Instagram gibi sosyal medya platformları batı ülkelerinde katalog suç kapsamına giren suçlarda mahkeme kararı aramaksızın uyarıyla içeriği kaldırabiliyor. Türkiye'de ise uygulama böyle olmuyor. Suç unsuru içerikler bildirilse de platform tarafından kaldırılmıyor. Ortaya çıkan çifte standarda da tepki var.

    Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “META şirketinin Türkiye'de hukuku yok sayan çifte standardını asla kabul etmiyoruz. Instagram'ın ve META'nın yaptığı asla kabul edilemez. Ne Türkiye'nin değerlerine nede evrensel değerlere bağdaşan uygulamalar değildir” ifadelerini kullandı.

    Yayman, Instagram’ın suç unsuru içerikleri kaldırmayıp haniye ile ilgili içerikleri kaldırmasına da tepki göstererek “Cinsiyetçilik, kadını yok sayan uygulamalar devam ederken bir taraftan da İsmail Haniye'nin ölümüyle ilgili bütün içeriklerin kaldırılmasını asla doğru bulmuyoruz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada İYİ Parti’den de Instagram engeli ile ilgili dava adımı geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'dan, Instagram'a erişimin engellenmesi kararının iptali için dava açtı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow