hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnsanlık katlediliyor… 79 yıl sonra aynı fotoğraf!

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Hamas güçleriyle arasındaki çatışmanın 3’üncü ayını aştığı şu günlerde İsrail’in sivil Gazze halkına karşı sürdürdüğü acımasız ve gaddar tutum kuvvetlenerek devam ediyor. On binlerce masum sivili öldüren İsrail ordusu son olarak Gazze’de esir aldığı ve aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu Filistinlileri yarı çıplak soyarak Hamas aleyhinde slogan atmaya zorladı. Bu görüntüler akıllara 1945'te Auschwitz kampında Yahudilerin maruz kaldığı insanlık dışı uygulamaları getirdi. Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Furkan Kaya o görüntülerle bugün yaşananlar arasındaki benzerlikleri CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi. Mutlu Doğan Akbaş’ın haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail, Hamas'la çatışmalarına devam ederken diğer yandan da Filistinli masum sivil halka zulmetmeyi ihmal etmiyor. Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu masum Filistinlileri yarı çıplak soyarak Hamas aleyhine slogan atmaya zorlayan İsrail güçlerinin bu davranışı akıllara 1945'te Auschwitz kampında Yahudilerin maruz kaldığı insanlık dışı uygulamaları getirdi. Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Furkan Kaya o görüntülerle bugün yaşananlar arasındaki benzerlikleri CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi. 

    Furkan Kaya'nın açıklamaları şu şekilde;

    Nazilerin öldürdüğü çocuklardan daha fazla çocuk öldürdü 3 ayda Netanyahu. Ve ayrıca burada daha teknolojik silahlarla kuşanılmış bir ordu bu. Tekrar söylüyorum, bu 3 dine karşı açılmış bir savaştır. Bir meydan okumadır. Susan ahlakların artık dile gelip konuşması lazım. Yani biz Naziler tarafından yapılan Yahudi soykırımını tanıyoruz ama bu güruh, bu zihniyet işte bu fotoğraflar üzerinden, Yahudi düşmanlığı üzerinden kendilerine bir siyasi zemin bulmaya çalışıyor. Yani farkındalık bu. Ne kadar çok Yahudi aleyhtarlığı artarsa, ne kadar çok antisemitizm artarsa aslında, Holokost ihtimali artarsa onlar için siyasi manevra alanı daha çok ortaya çıkıyor.

    İnsanlık katlediliyor… 79 yıl sonra aynı fotoğraf

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DÜNYADA SOYKIRIMA SADECE SİZ Mİ UĞRADINIZ?

    Bakın işte, 79 yıl farkla iki fotoğrafta, İsrail askerleri, yarı çıplak soyulmuş masum insanlar ki ben daha kötü görüntülerin de olduğunu tahmin ediyorum. Diğer tarafta da Nazilerin zulmüne uğramış, açlıkla o gaz odalarında öldürülmüş ki biliyorsunuz birçoğu da sonradan hayatını kaybetti. Ve siz soykırımı kendinize mal ediyorsunuz. Dünyada soykırıma bir tek kendileri uğramış gibi bir algı var. Ruanda’da olmadı mı? Somali’de olmadı mı? Kıbrıs’ta olmadı mı? Şimdi bunlar olmuşken ‘sadece biz bunu yaşadık, dolayısıyla biz her şeyi yapmaya hazırız.’ Orada İsrail’deki bir Holokost müzesine gittiğiniz zaman orada sanki en büyük acıyı kendileri yaşamış gibi, Yahudi mağduriyeti üzerinden ama Siyonist zihniyet üzerinden bir siyasi zemin bulmaya çalışıyorsunuz. Biz buna karşıyız zaten.

    İnsanlık katlediliyor… 79 yıl sonra aynı fotoğraf

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O ÇUKURLAR TOPLU MEZAR MI?

    İşte şu fotoğrafta orada infaz edilecek bir Yahudi, burada da işte canlı canlı ben toplu mezarlar gibi yorumlamıştım o çukuru, o çukurlara doldurulan masum insanlar. Ve amaçları da aslında Filistinlilerin direnişini kırmak. Yani Filistin’de Gazze’de yaşayan birinin bu fotoğrafı görüp ‘ya biz bu işi galiba başaramayacağız’ gibi düşünmesini sağlamak. Bu işin bir de psikolojik harp kısmı var. O baskıyı ve şiddeti hissediyorsunuz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow