hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmarsız arsadaki "tiny house"lar için dava açılıyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Tiny house alıp imarı olmayan tarım arazisine kuranlar bu günlerde tedirgin. Çünkü Edirne Valiliği, tiny houselarla ilgili yasa dışı usullerin denendiğinin tespiti üzerine harekete geçti. Peki tiny houselar hangi durumlarda imarsız araziye konulabilir? Avukat İrem Aktaş ve Tiny House üreticisi Cem Demirer yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edirne Valiliği'nin harekete geçmesi, tiny house sahiplerini tedirgin etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan tiny house üreticisi Cem Demirer, “Edirne Valiliği’nin açıklamasında tarım arazilerinin gayri resmi parsel satışı ile alakalı bir suç duyurusu var ve burada direkt tiny house veya karavanla ilgili bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullanırken, Avukat İrem Aktaş da tiny houseların hangi durumlarda imar kanununa tabi olacağına ilişkin soruya, “Tekerlekli tiny houselar bakımından karayolları trafik kanunu söz konusu iken sabit olan tiny houselar bakımından imar kanunu geçerli olacaktır” şeklinde cevap verdi.

    İmarsız arsadaki tiny houselar için dava açılıyor

    Cem Demirer de bu soruya karşın, “O2 belgeli ve yasal olarak plakası ruhsatı karayollarına tescili bir tiny house ise tabii ki bunu koyabilirsiniz. Görmüş olduğunuz gibi plakası, dingilleri ve diğer tarafında çekme mekanizmaları olan bir araçtır bu” sözleriyle yanıt verdi.

    İmarsız arsadaki tiny houselar için dava açılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzmanlar ayrıca, tiny houselara taleplerin %100 arttığını belirtiyor. Tiny house, bir karavandan daha büyük, bir evden ise küçük fakat bahçeli bir ev sahibi olmanın en uygun yolu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow