hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmamoğlu adaylığı erken açıklanacak mı? Özgür Özel yanıtladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla CHP’li vekiller, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis Genel Kurulu’na giriş yaptığında ayağa kalkmasıyla başlayan tartışma sürüyor. Özgür Özel o kararı neden aldıklarını anlattı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt verdi. Ve kulislerde konuşulan "İmamoğlu bugünden cumhurbaşkanı adayı ilan edilsin" iddialarına da yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “AK Parti seçmeni diyor ki, 'benim seçtiğim cumhurbaşkanına saygı göstermiyorsun'. Bu, CHP açısından bir dezavantaj. Yeni bir siyaset izliyoruz ve sonuç aldığımızı görüyoruz.”

    Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildikten yani 2017 yılından sonra ilk kez CHP milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Meclis Genel Kurulu’na girdiğinde ayakta karşıladı. CHP’nin Meclis açılışındaki o kararını 50’ye yakın milletvekili protesto etmiş Genel Kurul’a katılmamış, katılan 4 kişi de ayağa kalkmamıştı. CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun protesto eden vekiller için “yurtsever ve milletperver” demesine CHP lideri Özgür Özel sitem etti.

    İmamoğlu adaylığı erken açıklanacak mı Özgür Özel yanıtladı


    “Benim o tweette üzüldüğüm tek nokta, grubun ayağa kalkmayan vekilleri için kurduğu o cümle, diğer vekiller için son derece incitici. Buna çok üzüldüm.”

    Katıldığı bir televizyon programında konuşan Özel, tam parti içinden kendisine yönelik eleştiriler artmışken iddialı konuştu.

    İmamoğlu adaylığı erken açıklanacak mı Özgür Özel yanıtladı

    “İlk genel seçimde partimi birinci parti ve iktidar yapmazsam ertesi gün istifa ediyorum, dönememek üzere. Bu kadar netim.”

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla verilen siyasi yasak kararının onanacağını düşündüğünü söyledi Özel. Dava nedeniyle İmamoğlu'nun erkenden cumhurbaşkanı adayı ilan edileceği iddiasını ise yalanladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İmamoğlu adaylığı erken açıklanacak mı Özgür Özel yanıtladı

    “Öyle bir şey yok, öyle bir şey yok. Bence siyasi yasak istinafta onanacak ama Yargıtay aşaması kalacak.”

    Özel, Meclis’teki resepsiyonda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "birbirimizi kırmıyoruz inşallah" sözleri ve tokalaşmalarına da değindi.

    “Görüyorum ki Devlet Bey normalleşiyor. Türkiye siyasetini kafes dövüşünden çıkarmamız lazım.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow