hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İki çocuğunu hortumla yıkayıp dövdü! VİCDANSIZLIĞIN CEZASI NE OLACAK?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Şanlıurfa’da iki küçük çocuk, babaları ve üvey anneleri tarafından darp edildi. Çocuklar çırılçıplak soyuluyor, soğuk suyla yıkanıyor, ardından hortumla dövülüyor. Korkunç olay çocukların çığlıklarını duyan komşuların ihbarıyla ortaya çıkıyor. Bu vicdansızlığın cezası ne olacak? Avukat Kadriye Güçlü Sakarya dehşet veren olayla ilgili detayları anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şanlıurfa'nın Süleymaniye Mahallesi'nde yaşanan olayda, bir baba ve üvey anne 5 ve 7 yaşındaki çocuklarını altına kaçırdıkları gerekçesiyle evin çatısına çıkardı. İddiaya göre baba, önce çocukları çırılçıplak soydu, ardından da soğuk suyla yıkadı. Kenardaki hortumla iki çocuğunu da dövdü. Üvey anne ise karşı çıkmak yerine babaya yardım etti.

    -          “Bu suçun cezası maalesef ki TCK’da 'koruma ve gözetim yükümlülüğü altındaki kişinin ihlali' suçu olarak tanımladığımız bir suç, yani bu yaşı ve akıl sağlığı sebebiyle kendisini koruyamayacak kişiye karşı korunması gerekiyor. Bunlar küçük çocuklar olduğu için anne babaları tarafından”

    İki çocuğunu hortumla yıkayıp dövdü VİCDANSIZLIĞIN CEZASI NE OLACAK

    Komşuların ihbarıyla polis ekipleri, baba ve üvey anneyi gözaltına aldı. Baba tutuklanırken, çocuklar ise Şanlıurfa Valiliği tarafından koruma altına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -          “İki yıla kadar bir hapis cezası var. Ancak bir taraftan orada bir işkence, eziyet, yaralanma söz konusuysa da yine TCK'daki yaralama suçundan, işkence suçundan da ayrıca cezalandırılması mümkün olabilir”

    İki çocuğunu hortumla yıkayıp dövdü VİCDANSIZLIĞIN CEZASI NE OLACAK

    ÇOCUKLAR İÇİN SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

    -          “Aklı ermeye başlayınca yani 10-12 yaşından sonra fikri sorulur. Pedagoglar incelemeleriyle birlikte bakacak ve onların yanında kalmamaları şeklinde rapor hazırlayacaklarını ben düşünüyorum”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow