hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İhaleler İyi Partililere" iddiası

    CHP’li Gürsel Tekin'in "HDP’ye bakanlık verilebilir" sözleri ile başlayan tartışma sürüyor. İyi Parti’den gelen sert eleştirilere eski CHP’li Barış Yarkadaş'ın "HDP’lilerin verdiği oylarla kazanılan belediyelerden İyi Partililer ihale aldı" sözleri yargıya taşınmıştı. Yarkadaş o ihale belgelerini açıklarken iddiaların odağındaki İyi Partili Bedri Yaşar'dan da yanıt geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP eski Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş’ın İyi Partililerin CHP’li belediyelerden ihaleler aldığına ilişkin bu kez belge açıkladı. İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın Ankara Büyükşehirden 107 milyon liralık ihale aldığını söyledi. O milletvekili de iddialara yanıt verdi.

    Yaşar, “Şuna dikkat edeceksiniz. Serbest rekabet ortamı oluşmuş mu, oluşmamış mı? Kim ilişkilerini kullanarak ihale alıyorsa Allah onun belasını versin.” ifadelerini kullandı.

    İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar o belgeleri doğrularken 3 kuşaktan bu yana inşaat işi yaptıklarını, kendisinin de milletvekili olduktan sonra şirketten ayrıldığını söyledi.

    İhale tartışmasına ilişkin İyi Parti adına suç duyurusunda bulunan Genel Sekreter Uğur Poyraz’da konuştu. Poyraz, “Emniyet İçişleri herkesin didik didik kontörlünde buralarda usulsüzlük kayırma olduğu halde adli ve kolluk birimleri sayfa sayfa işlem tesis ederler.” ifadelerini kullandı.

    İhale tartışmasına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesinden de "İhalelerin canlı yayınlanmaktadır. Kim olursa olsun açık ihalelere katılabilmektedir. Adrese teslim ihale dönemi sona ermiştir. İhaleler parti üyeliğine göre değil kırım oranına göre yapılıyor" açıklaması geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP ihale tartışması yakından takip edilirken CHP kaynakları, "Barış Yarkadaş disipline sevk edilecek. Suç olan bir şey yapmadı" değerlendirmesi yaptı.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow