hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İETT otobüsleri neden yanıyor? Uzman isim yanıtladı

    Son zamanlarda İETT otobüslerinin yandığı haberleri bir hayli artmaya başladı. Son olay İstanbul Beylikdüzü'nde yaşandı. Peki, bu yangınların kaynağı ne? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Sürüş-Motor Eğitmeni Ömer Faruk Topdemir ve motor ustaları Sedat Can ile Gökhan Güner'le konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alevler önce motoru sonra otobüsü kapladı. Can kaybı olmadı ama otobüs hurdaya döndü. Yangın İstanbul Beylikdüzü'nde bir İETT otobüsünde meydana geldi. Artan araç yangınları kafalarda soru işareti oluşturdu. Sürüş ve Motor Eğitmeni Ömer Faruk Topdemir, otobüslerin bakımsızlıktan yandığını söyledi.

    İETT otobüsleri neden yanıyor Uzman isim yanıtladı

    Peki araçların motoru neden yanar? Bakım yapmak tam anlamıyla çözüm olur mu? Motor Ustası Sedat Can, "Arabanın motorunun yanmasının bir çok nedeni var. En basit nedeni turbo. Egzozun yanındaki bu turbo bozulduğu zaman aşağı yağ veriyor. Egzoza damlayan yağ alev alıyor. Egzoz patlaksa oradan da alev alabiliyor" dedi.

    İETT otobüsleri neden yanıyor Uzman isim yanıtladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Motor Ustası Gökhan Güner de bakımı yapılan araçların da yanabileceğini söyledi. "Şarj kısa devre yapar, marş kısa devre yapar, kablo bir yerden çıkmıştır egzoza değer yanabilir" diye konuştu.

    Uzmanlar, otobüs bakımlarının 10 bin kilometre ile 15 bin kilometre arasında yapılması gerektiğini belirtti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow