hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İddianamenin tüm detayları CNN TÜRK'te: Cinayet saatinde aynı yerdeydiler!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Diyarbakır'da korkunç bir cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran'ın katillerinin alacağı cezayı merak konusu. İddianame tamamlandı, istenen cezalar belli oldu. Tüm detayları CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NARİN GÜRAN CİNAYETİNİN İDDİANAMESİ TAMAMLANDI

    4 şüpheli hakkında kasten öldürmeden ağırlaştırılmış hapis cezası talep edildi: Anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran, komşu Nevzat Bahtiyar.

    İddianamenin tüm detayları CNN TÜRKte: Cinayet saatinde aynı yerdeydiler

    HTS KAYITLARINA GÖRE SANIKLAR OLAY GÜNÜ NEREDEYDİ?

    Yüksel Güran: Saat 14.28'de telefonu kapandığında ikametindeydi. Aynı gün saat 15.38'de telefonu açıldığında yine ikametinde olduğu tespit edildi

    Enes Güran: Saat 14.30'da telefonu kapandığında ikametindeydi. Aynı gün 15.41'de telefonu açıldığında yine ikamette bulunduğu tespit edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salim Güran: Saat 14.52 sıralarında ikametinden çıktığı, 15.19'a kadar Arif Güran'ın ikameti ve yakınlarında bulunduğu, 15.20'de ahırın oraya geçiş yaptığı ve 16.10'a kadar Arif'in evinde ve müştemilatında olduğu tespit edildi.

    Nevzat Bahtiyar: Saat 15.08'de Salim Güran ile telefonda görüştükten sonra ikametinden ayrıldığı, Arif Güran'ın ikameti ve civarında olduğu, 15.27 sıralarında Arif Güran'ın evine geldiği ve evde bulunduğu, aynı gün saat 15.35'e kadar Arif Güran'ın ikametinde olduğu ve daha sonra ayrıldığı, saat 16.00 sıralarında ise Narin'in cesedinin bulunduğu yerde tespit edildi.

    NARİN'İN CANSIZ BEDENİNİN BULUNDUĞU GÜN KADINLAR ARASINDA TARTIŞMA YAŞANMIŞ

    "Melike Güran'ın topluluğa hitaben 'Biz bir şey yapmadık.' dediği, Maşallah Güran'ın, karşısında Salim Güran’ın eşi olan Melek Güran bulunduğu esnada 'Herkes her şeyi biliyor, beni konuşturmayın.' şeklinde bağırdığı, Birsen Güran'ın Narin'in annesi Yüksel Güran'a hitaben 'Biz mi yaptık sanki üzerimize geliyorsunuz' şeklinde bağırdığı, Remziye Çabaş ve Yasemin Gül'ün ise 'Doğruyu konuşsaydınız bu aşamaya gelmezdi.' şeklinde bağırdığı, Nesrin Güran'ın da Narin'in annesi Yüksel Güran'a doğru bağırdığı tespit edilerek, tutanak altına alındı."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nihat Uludağ detayları şu ifadelerle aktardı:

    Soruşturma, 3 Cumhuriyet Savcısı ve 1 Cumhuriyet Başsavcısı tarafından yönetildi ve 14 sayfalık iddianame tamamlandı. Savcılık, özellikle 4 isimle ilgili olarak ağırlaştırılmış müebbet istedi. Organize bir şekilde Narin'in öldürülmesine ortaklık ettikleri gerekçesiyle 4 ismi savcılık suçladı, ancak direkt olarak "katil şu" demedi. Fakat bu 4 kişiyle ilgili, iştirak halinde Narin Güran'ın öldürülmesi suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti.

    Narin en son evinin olduğu yakın bir noktada görülmüş ve cinayet saatinde, Narin'in katledildiği saat evinin olduğu noktayı işaret ediyor. Peki o saatte orada kim vardı? Bunu da sinyal kayıtlarından, HTS kayıtlarına göre; anne Yüksel Güran cinayet saatinde evdeydi. Enes Güran da evdeydi diyor. Amca Salim Güran evdeydi, hatta ahıra gidip geldi. Evin odalarını dolaştı. Gittiği odalara kadar Salim Güran’ı tespit etmişler. Ve olay anında Salim Güran orada.  Savcılık, HTS kayıtlarına göre Nevzat Bahtiyar'ın da olay sırasında orada olduğunu söylüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow