hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İçişleri'nden 30 Ağustos filmi

    İçişleri Bakanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel bir film hazırladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı duygu yüklü film, Diyarbakır’ın tarihi mekanlarında çekildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bundan 101 yıl önce, 26 Ağustos sabahı 05.30’da Mustafa Kemal Paşa Kocatepe sırtlarında tarihe geçen emrini verdi ve gecenin karanlığı top sesleriyle yankılandı.

    Kocatepe'den kilometrelerce uzaktan kurtuluş savaşına katılan ve şehit olan bir askerin torunu Diyarbakırlı Ahmet Dede ve torunu o günü yaşadı, yaşattı.

    İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı zaferin videosu, Diyarbakır'ın tarihi mekanlarında çekildi.

    İçişlerinden 30 Ağustos filmi

    Büyük zaferin hikayesini cephedeki kutlu mücadeleyi anlatan filmde Ahmet Dede, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde şehit olan dedesini anıyor ve torunu Mehmet’le 26 Ağustos sabahı saat 05.30’da Keçi Burcu’nda saygı duruşunda bulunuyor ve 101 yıllık zaferin unutulmadığını unutulmayacağını bir kez daha gösteriyorlar.

    Milli Eğitim Bakanlığı da 30 Ağustos için bir video yayımladı. Kütahya'da, Dumlupınar Şehitliği’nde bir öğretmen ve küçük öğrencisinin diyaloğu ile başlıyor video.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçişlerinden 30 Ağustos filmi

    Görüntülerde öğretmen, öğrencisine bir avuç toprak üzerinden vatan sevgisini ve şehitleri anlatıyor.

    Öğrencisine, Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadeleyi anlatan öğretmen, düşman askerleri için ise Atatürk'ün "geldikleri gibi gittiler" sözüne atıfta bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow