hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İç Anadolu'da 4'er ilde AK Parti ve CHP yarışı önde tamamladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'nin dört bir tarafında seçmenler oylarını kullanmak üzere sandığa gitti. 13 ili kapsayan İç Anadolu Bölgesi'nde 4'er ilde AK Parti ve CHP, 2 ilde MHP, 1'er ilde İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve BBP yarışı önde tamamladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm Türkiye gibi 13 şehri kapsayan İç Anadolu Bölgesi'nde de halk sandık başındaydı. Yerel yöneticiler için oylar kullanıldı. İç Anadolu Bölgesi'ndeki 4'er ilde AK Parti ve CHP, 2 ilde MHP, 1'er ilde İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve BBP yarışı önde tamamladı.

    Nevşehir İYİ Parti adayı Rasim Arı'nın seçilmesiyle AK Parti'den İYİ Partiye, Sivas BBP adayı Adem Uzun'un yarışı önde tamamlamasıyla AK Parti'den BBP'ye, Kırıkkale CHP adayı Ahmet Önal'ın seçilmesiyle AK Parti'den CHP'ye ve Yozgat Yeniden Refah Partisi adayı Kazım Arslan'ın kazanmasıyla AK Parti'den yeniden Refah Partisi'ne geçti. AK Parti'nin Konya adayı Uğur İbrahim Altay, Niğde adayı Emrah Özdemir, Aksaray Adayı Evren Dinçer ve Kayseri Adayı Memduh Büyükkılıç yarışı birinci tamamladı.

    Bölgede başkent Ankara da dahil olmak üzere 4 ilde CHP adayları belediye başkanı seçildi. Ankara'da Mansur Yavaş yeniden belediye başkanı seçilirken, Kırşehir'de Selahattin Ekicioğlu, Kırıkkale'de Ahmet Önal, Eskişehir'de Ayşe Ünlüce belediye başkanı oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İç Anadoluda 4er ilde AK Parti ve CHP yarışı önde tamamladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow