İBB'de yolsuzluk soruşturması: İş insanı Beylikdüzü'ndeki ruhsat çarkını anlattı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasındaki isimlerden iş insanı Zafer Gül, ifadesinde Beylikdüzü’ndeki 13 dairelik rüşvet iddialarını gündeme getirdi. Bir inşaata ruhsat alabilmek için İmamoğlu’na yakın isim Adem Soytekin’e 6 milyon TL ve 13 dairenin nasıl verildiğini anlattı.
İŞ İNSANI İTİRAFÇI OLDU, SERBEST BIRAKILDI
Söyledikleri, rüşvet iddialarını tüm yönleriyle ortaya çıkardı. İmamoğlu ve ekibinin mağdur ettiği iş insanlarından Zafer Gül, 6 milyon TL ve 13 dairelik rüşveti anlattı.
İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında şüpheli müştekisi olan müteahhit Uğur Güngör, Beylikdüzü’ndeki inşaatın devamında ruhsatı alabilmek için Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde yardımcısı Murat Çalık’ın kendisine rüşvet olarak Adem Soytekin’e iki daire parası ve 13 dairenin verilmesini istediğini söyledi.
YOLSUZLUK SORUŞTURMASINDA ÇÖZÜLME Mİ?
Proje ortaklarından olan ve rüşvete aracılık eden tutuklu Zafer Gül’ün ise savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı. Gül ifadesinde, “Beylikdüzü Belediyesi’ne tadilat ruhsatını alabilmek için o dönem başkan yardımcısı olan Mehmet Murat Çalık tarafından arsa sahibi Uğur Güngör ile birlikte toplantıya çağırıldığını” söyledi. Gül, orada o arada kendilerinden altı milyon Türk Lirası bedel istendiğini belirtti.
Gül ifadesinde, “Biz, tüm ortaklar olarak bu bedeli ödemek istemediğimizi söyledik. Bağış yapmayı teklif ettik. Ancak bu bedeli ödemek zorunda olduğumuzu, yoksa bu işlemi yapmayacağını ifade ederek ‘siz gerekli ödemeyi yapın, biz bağış yaparız’ dediklerini” vurguladı.
İş insanı Zafer Gül, altı milyon TL’nin Fatih Keleş’e verildiğini, istenen 13 dairenin de Adem Soytekin’e devredildiğini anlattı.
SAVCIYA "6 MİLYON TL VE 13 DAİRELİK RÜŞVETİ" ANLATTI
Gül ifadesinde, “İnşaatın yarım kalmaması ve mühürlenmemesi için belediyecilerin zoruyla o şekilde bir ifade vermek zorunda bırakılmıştım. Ancak, olayların geldiği bu noktada gerçekleri, samimiyetle ve bütün açıklığıyla anlatmak istedim” dedi. Üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek anlattıklarının tapu kayıtları ve belediye evraklarıyla sabit olduğu belirtti ve serbest bırakılmayı talep etti.
Zafer Gül, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak detaylı bir ifade verdi ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.