Hrant Dink ölümünün 9. yılında anıldı
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için Agos Gazetesi'nin önünde anma töreni düzenlendi. Ölümünün 9. yıldönümünde Hrant Dink karanfillerle anıldı. Anma töreninde, öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi de bir konuşma yaptı.
Saat 14.30'da başlayan anma törenine Hrant'ın arkadaşlarının yanı sıra, Taksim Meydanı'nda biraraya gelerek Halaskargazi Caddesi'ndeki Agos Gazetesi önüne gelen sivil toplum örgütleri de katıldı.
Halaskargazi Cadesi'ndeki anma nedeniyle Rumeli Caddesi ve Pangaltı ışıklardan itibaren cadde trafiğe kapatıldı.Cadde çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.
Hrant dink'in öldürüldüğü noktaya karanfiller bırakıldı, mum dikildi. Anma programına, öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi de katıldı. Türkan Elçi programda, Tahir Elçi'nin dilinden Hrant Dink'e hitaben yazılmış bir mektup okudu.
Agos Gazetesi önünde yapılan anma töreninde "Hrant İçin Adalet İçin", "Faşizme inat Kardeşimsin Hrant" sloganları atıldı.
Selahattin Demirtaş Agos Gazetesi'nde
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki HDP milletvekilleri, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i, suikastın 9. yıldönümünde anmak üzere Agos Gazetesi önüne geldi. Demirtaş'ı burada bir grup alkış ve ıslıklarla karşıladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Oğlunun katilleri ile yüzleşti! Annenin sözleri yürek yaktı
Yazılımcıya Kanlı İnfaz: Cesedi Parçalanıp Havalandırmaya Saklandı!
TİGEM PERSONEL ALIMI KADRO VE KONTENJAN DAĞILIMI: TİGEM işçi alımı başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?
Diyarbakır’daki ‘kız kaçırma’ kavgasında 9 yaralıdan 1'i öldü; gözaltı sayısı 20'ye çıktı
Özel Sağlık Sigortası Hayal Kırıklığına Dönüştü: Genç Adam Ölümle Burun Buruna