Hiç dinmeyen acı: 6 Şubat
6 Şubat depreminin üzerinden bir yıl geçti. O sabah Türkiye’nin uyandığı en acı günlerden biriydi. Hayaller, bin bir özenle kurulan yuvalar yerle bir oldu. O günü anlatan bir video ise yürekleri sızlatıyor.
Hayalleri umutları enkaz altında kaldı, olan bitenden her biri habersizdi. Yaşanılan o tarifsiz acı hiç unutulmadı.
Tarih 6 Şubat 2023. Saat 04.17. Kahramanmaraş merkezli 7,7'lik sarsıntıyla birlikte saniyeler içinde binlerce can enkaz altında kaldı. Onlarla birlikte kurulan hayaller, bin bir özenle kurulan yuvalar yerle bir oldu.
O sabah Türkiye’nin uyandığı en acı günlerden biriydi. 85 milyonun yanı sıra ‘asrın felaketi’nin acısını dünya ülkeleri de yüreğinde hissetti.
Acıyla birlikte mucizeler de üst üste geldi, birkaç günlük bebekler de günlerce dayandı 70'ini geçenler de. Yıkım öyle büyüktü ki günler sonra enkazdan çıkarılan yaşlı kadın ekiplere şu soruyu sordu: Dünya var mıymış?
Rakamların anlatmaya kifayetsiz kaldığı felaketten geriye, milyonlarca enkaz, yüz binlerce yaralı, gözü yaşlı insanlar ve hiç dinmeyecek acılar kaldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
12 MART MESAJLARI: İstiklal Marşı'nın Kabulü Resimli, Anlamlı, Şiirli, Duygusal İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve "Allah Bir Daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın" Mesajları!
Niğde'de şoke eden olay! Arkeologlar bulamadı onlar buldu: Satmaya çalışırken yakalandılar
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
Dünyadaki En Kirli ve En Temiz Havaya Sahip Şehirler Açıklandı: İşte Türkiye'deki Liste!
MSÜ SONUÇLARI AÇIKLAMA TARİHİ: MSÜ sınav sonuçları 2025 ne zaman açıklanır?