Hasılat denetimi başladı: Ödemeyene gecikme cezası var!
Maliye, kayıtdışı ekonomi ile mücadele kapsamında hasılat denetimlerine başladı. İlk olarak lokantalar mercek altına alındı. Hasılat ile beyan edilen gelir arasında %20'den fazla fark olan mükellefler izaha davet edilecek. Kuyumcular ve restoranlar dâhil olmak üzere 10 sektör incelenecek.
Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıtdışı ekonomi ile mücadeleyi sürdürüyor. Bu kapsamda hasılat denetimleri başladı.
Gelir İdaresi Başkanlığı, 81 ilin defterdarlığına yazı gönderdi. 3 Şubat - 31 Temmuz tarihleri arasında mükellefler nezdinde toplu hasılat ve denetim çalışması yapılmasını istedi. İlk denetim lokantalarda başladı.
Kuyumcular ve restoranlar dâhil 10 sektör didik didik incelenecek. Denetimlerde toplam yıllık hasılat tespit edilecek. Ulaşılan rakam ile beyan edilen miktar arasındaki fark %20'den fazla olursa mükellef izaha davet edilecek.
İzaha davet edilenler pişmanlık hükümlerinden yararlanamayacak. 30 gün içinde izah yapmaları gerekecek. İzahı yeterli bulunmayan mükellefler için hafif bir ceza kesilecek ve hatalarını düzeltme olanağı sunulacak. Ödemede gecikilen her ay için gecikme zammı uygulanacak.
Denetimler yılda 12 kez yapılacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi