hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halk sağlığını tehlikeye atanlara suç duyurusu! Pul bibere boya, dana etine at eti...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, halk sağlığını tehlikeye düşüren firmalara yönelik denetimlerini sürdürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, taklit ve hileli gıda listelerinin artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılacağını belirtti. Peki, halk sağlığına aykırı ürünlere kesilen cezalar nasıl hesaplanıyor? İşletme sahipleri hapse girebilir mi? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarım Bakanlığı ekipleri sahaya indi. At, eşek eti ve sattıkları ürünlere domuz eti karıştıranlara ceza verildi. Peki, gıda ürünlerinde sahtekarlık yapanlara, insan sağlığını tehlikeye atanlara ne ceza veriliyor?

    TAKLİT VE TAĞŞİŞ ÜRÜN CEZALARI NELER?

    Taklit veya tağşişli ürün üreten ve piyasaya sürenlere önce 262 bin liradan 2 milyon 600 bin liraya kadar ceza uygulanıyor.

    Halk sağlığını tehlikeye atanlara suç duyurusu Pul bibere boya, dana etine at eti...

    Eğer bu durum tekrarlanırsa, ceza ikiye katlanıyor. Üçüncü kez gerçekleştiğinde ise firma hakkında suç duyurusunda bulunulabiliyor. Suç duyurusu sonucu işletme sahibi ya idari para cezasına çarptırılıyor ya da 10 yıla kadar sektördeki faaliyetlerinden men ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HALK SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATANLARA SUÇ DUYURUSU

    Taklit veya tağşişli ürünü kendi adıyla satanlara da, 3. ihlal söz konusu olduğunda, yaklaşık 10 buçuk milyon liraya varan cezalar kesiliyor. Cezalar, işletmelerin yıllık gelir oranlarının yüzde 1'ine göre hesaplanıyor.

    Ayrıca, et ürünlerine domuz, at ve eşek eti karıştıran, aynı zamanda baharatlara kanser yapıcı maddeler ekleyenlere, halk sağlığını tehlikeye attıkları gerekçesiyle doğrudan suç duyurusunda bulunuluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow