hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakan Fidan, MİT'in 2022 yılı faaliyetlerini değerlendirdi! İstihbaratta yapay zeka faktörü...

    Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, istihbarat disiplinleri ile İHA-SİHA yeteneklerinin bir bütün olarak kullanıldığını vurguladı. Fidan, bu yöntemle terör örgütüne nasıl darbe vurulduğunu da anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, MİT'in 2022 yılı faaliyetlerini değerlendirdi. Geçen yıl gerçekleşen sınır ötesi operasyonlarda, çok sayıda PKK/KCK lider kadrosunun etkisiz hale getirildiğinin ve örgüte ait kritik altyapı tesislerinin imha edildiğini vurguladı.

    "HEDEF ÖRGÜTÜN ANA OMURGASI"

    "Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK/KCK ile mücadelede insan istihbaratı, sinyal istihbaratı, elektronik istihbarat, görüntü ve uydu istihbaratı gibi istihbarat disiplinleri ile İHA-SİHA yeteneklerini bir bütün olarak kullanmıştır. Ve örgütü yöneten ana omurgayı etkisiz hale getirmeye odaklanmıştır."

    Hakan Fidan, MİTin 2022 yılı faaliyetlerini değerlendirdi İstihbaratta yapay zeka faktörü...

    MİT'in teknolojiyi etkin bir şekilde kullandığını da vurgulayan Hakan Fidan, klasik istihbarat yaklaşımına teknolojinin entegre edildiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YAPAY ZEKA DA KULLANILIYOR

    "Klasik istihbarat yaklaşımında bir destek unsuru olarak görülen teknolojiyi ana faaliyet alanlarından biri haline getirdik. Büyük veri analizi, yapay zeka uygulamaları, görüntü istihbaratı, sinyal istihbaratı, siber istihbarat alanlarında kazanılan yeni yetenekler bizzat sahadaki faaliyetleri yönlendiren bir boyut kazandı."

    Hakan Fidan, MİTin 2022 yılı faaliyetlerini değerlendirdi İstihbaratta yapay zeka faktörü...

    MİT'in teknolojik ihtiyaçlarını kendi özgün imkanlarıyla karşıladığının altını çizen Hakan Fidan teşkilatın 2022'de Suriye, Ukrayna, Libya gibi sahalarda operasyonel çalışmaları başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow