hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güran ailesinden ne zaman itiraf gelir?

    KAYNAKCNN TÜRK

    8 yaşındaki Narin'in katili hala bulunamadı. Gözler anne, baba, abi, amca ve kuzenlerde. Ama henüz bir itiraf gelmedi. Peki Güran ailesinden ne zaman itiraf gelecek, sır perdesi ne zaman aralanacak? Aile neyi saklıyor? Cinayeti uzman konuklarımızla mercek altına aldık. Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Yalvarıyorum bizim kızımızı bırak, bizi onsuz bırakma…” Bu sözlerle haykırdı. Gözyaşı döktü. Ama şimdi şüpheli sıfatında. Güran ailesinden itiraf ne zaman gelecek?

    8 yaşındaki Narin'e kim kıydı? Tüm Türkiye bu sorunun cevabına odaklandı. İtirafçı, amcayı işaret ediyor. Bu yüzden gözler Güran ailesine çevrildi.

    Güran ailesinden ne zaman itiraf gelir

    Uzman Psikolog Serap Duygulu, “Kalabalık bir gruptan bahsediyoruz bu işin içinde adı geçen. O zaman burada bizim gözümüzün önünde belki fark etmediğimiz ama odaklanmamız gereken bir grup dinamiği var. Bir kitlenin birlikte hareket ettiği, öyle ya da böyle işin içinde bir payı olduğu bir olayla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anne Yüksel Güran, bu röportajında bir kişiyi hedef almış, ona sesleniyordu. Ama iddiaya göre anne cinayeti ilk günden bu yana biliyor. O zaman neden bu sözlerle haykırdı?

    “Kişiler bir grupta, bir kitlede birey olarak var olan bütün kişiler, moral değer, ahlaki değerlerinden, inançlarından feragat ederek kişisel çıkarlarını kitlenin çıkarları uğruna feda edebilir. Bu ne demek? Eğer bu kadar çok kişinin işin içinde yer aldığı bir eylemden söz ediyorsak küçücük bir çocuğun canı onlar için hiçbir şeydir.”

    Güran ailesinden ne zaman itiraf gelir

    Peki 8 yaşındaki Narin'in katili kim? Amca ve itirafçı tutuklu. Aradan günler geçti. Katil hala bulunamadı. Şüphelilerin hepsi aynı aileden ama henüz itiraf gelmedi.

    Avukat Zafer İşeri de CNN TÜRK’te yaptığı açıklamada, “Suçu gizlediği yönünde bir çaba sarfettiği hem de bir anne olarak evladını yitirmeye, kaybetmeye yönelik, neticenin ne olduğunu bilen türde bir üzüntü yaşadığı gerçeğini bize gösterebilir. Ben de şüpheli sıfatıyla yargılanabilirim endişesiyle kişilerin susmakta olduğunu ve ikincil olarak da yöresel kültür ve muhtar olan amcanın nüfuzu ifade edilerek bana veya aileme bir zarar verilir korkusuyla insanların susma iradesi gösterdiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow