hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güney Kıbrıs Batı’nın askeri üssü mü?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken, ABD'nin, Güney Kıbrıs'ı İsrail'e yardım amacıyla askeri üsse mi çeviriyor sorusu da merak konusu. Güney Kıbrıs, Batı’nın askeri üssü mü? Detayları haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Gazze ve Lübnan'a saldırıları sürüyor, Ortadoğu'da gerginlik devam ederken Batı, İsrail’e yardım amacıyla Güney Kıbrıs'ı askeri üsse mi çeviriyor sorusu gündemde.

    Güney Kıbrıs Batı’nın askeri üssü mü

    CNN TÜRK Lefkoşa Temsilcisi Ömer Bilge bu konuyla ilgili, “Bu, Gazze krizi başladığından sonra Amerika hızlı bir şekilde Rumlarla bir dizi askeri anlaşma imzaladı. ABD, Rumların kendi limanlarına çöktü diyebiliriz. Hızla yapılan bu anlaşmalar insani yardım üzerine kapatıldı yani içeriklerini bilmiyoruz. Ama geçen hafta enteresan bir olay oldu, Amerikalı 4 senatör Rumların başkentindeki Andreas Papandreo Askeri Üssü’ne geldi askeri helikopterlerle” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güney Kıbrıs Batı’nın askeri üssü mü

    Peki Güney Kıbrıs'a gelen helikopterlerin amacı neydi?

    “Bu helikopterlerin türlerine baktığımızda Amerikan deniz piyadelerinin saldırı amacıyla kullandığı daha doğrusu cephede taşımak için kullandığı helikopterler geldi, mihmandarı ise Rum lider oldu. Dolayısıyla buradaki üsse Amerikan askerleri yerleşti ve muharip unsurları.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow