hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözaltında olmayan tek amca CNN TÜRK'te konuştu! "Katil kardeşim Salim Güran da olsa cezasını çeksin"

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor. Narin Güran cinayetinde gözaltına alınmayan tek aile üyesi olan Narin'in amcası Erhan Güran CNN TÜRK'e konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Narin'in amcası Erhan Güran'ın ifadeleri şöyle;

    Benim bu konuda bilgim yok ama programları dinlediğim zaman sanki Nevzat bu köyde oturmuyormuş gibi. Zaten bize gidip geliyorlardı, biz şüphelenmedik onlardan. Yani Narin'i çağırsa giderdi evlerine, gidiyordu da.

    Bizim aile olarak amacımız birbirimizi savunmak değil. Bizim amacımız kim olursa olsun bu insanın cezalandırılıp, cezasını çektikten sonra az bir nebze de olsa yüreğimizin soğuması. Mezarında rahat uyusun.

    Narin annesinden izin almıştı. ''Anne ben Kuran kursundan çıktıktan sonra amcamın çocuklarının yanına gideceğim eve gelmeyeceğim bana izin ver'' diye çok ısrar etmişti. Anne ona izin veriyor. İzin verdiği için eve giderken ''Acaba bir daha beni bırakmaz mı?'' bu ihtimalle geri köyün içine gitmiş olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nevzat Bahtiyar nasıl biriydi?

    Hiçbir sıkıntımız yoktu. Olaydan sonra camide geldi yanıma oturdu. Ben söylediğim zaman tüylerim diken diken oluyor. Bana Salim'i savunuyordu. Kendince kafasında planını kurmuş. Dedi ki ''Ben de ifadeye gittim. Özellikle Salim'in üzerinde durmuşlar. Salim mesajlarını silmiş böyle bir şey yapmış olabilir. Ben de dedim Salim böyle bir şey yapmış olamaz böyle bir insan değil'' diyerek Salim'i savundu.

    Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar'ın arasında bir husumet var mıydı?

    Husumet yok kahvede her gün oyun oynuyorlar. Salim Güran'dan korkacağına cesedi devlete teslim etseydi.

    Salim Güran'ın bu olayda parmağı var mı?

    Benim ailem söz konusu. Ben ailemden kuşkulanmıyorum ama ben devletime güveniyorum sonuna kadar. Gösterdikleri özveriyi de görüyorum. Elimi vicdanıma koyarak konuşuyorum. Kötülediğim zaman vicdansız bir adam olurum. O yüzden diyorum ki gözümün nuru da olsa bu işi yapan kim olursa olsun, toprakta kabul etmez, onu yok edin bu dünyadan.

    Köy halkı korktuğu için mi susuyor?

    Kesinlikle öyle bir şey yok. Bilmeyen insan konuşabilir mi? Konuya vakıf olmayan, bir şey görmeyen insan konuşabilir mi? Gidin kendileri ile konuşun, bir şey biliyorlarsa söylesinler. Biz devlet miyiz köyü komple susturacağız? Herkes işine gücüne bakıyor. Sabah işe gidiyor akşam eve geliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow