hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Giyim ve beyaz eşyada indirim

    Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında enflasyonla mücadele için bir proje daha hayata geçiriliyor. Marketlerden sonra giyim ve beyaz eşya sektörlerinde indirim gündemde. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er ve Kameraman Yasin Kamaloğlu aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyetin 100. yılında enflasyonla mücadele için harekete geçildi. İndirimli fiyatlar için hazırlık yapılmaya başlandı. Enflasyonla mücadelede marketlerde indirim başlatılmıştı. Devamında giysi, kıyafet ve beyaz eşya sektöründe de indirimlerin sinyali verildi. Yapılacak indirim oranının da yaklaşık %30 seviyelerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

    İndirim oranları ürüne göre değişkenlik gösterecek. Ancak enflasyona karşı topyekün indirim yapılacak. Esnafın hem satışı artacak hem de fiyat artışlarının önüne geçilecek.

    Öte yandan indirim kampanyasının sadece giyim ve beyaz eşyada sınırlı kalmaması da beklentiler arasında görünüyor.

    Uzmanlar konu ile ilgili detayları şu ifadelerle aktardı;

    “Enflasyonun durdurulması için Cumhuriyetin 100. yılında kampanya yapıp, herkes tüketimini kısmalı, üretimini arttırıp fiyatları dondurmalı. Bu kampanyaların enflasyondaki beklentiyi kırma açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Tüketiciler zorunlu olmayan ihtiyaçlarını almamalı, asgari miktarda talepte bulunmalı. Üreticiler satıcılar da karlarını minimize edip, fiyatları indirdikten sonra sabitlemeliler. Bu tamamen o firmanın fiyat politikasıyla ve stok yapısıyla alakalı %30-%40 indirim olabilir, yapanlar olacaktır. Kargo firmaları olsun, ambalaj malzemeleri üretenler olsun, fiyat indirimi baskısı yarattığından enflasyonu düşürmede etkili oluyor. Yıl sonuna kadar fiyatlar sabitlensin” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow