Gençlere faizsiz kredi
Karadeniz gazından sağlanan kaynak, gençler için de kullanılacak. Faizsiz kredi imkanı sağlanacak. Gençler böylece kendi işini kurabilecek. Gençlerin dünya ile etkileşimi artırılacak. Yüksek lisans ve doktora için yurt dışına gönderilen öğrenci sayısının yükseltilmesi de hedefleniyor.
Karadeniz gazı, kendi işini kurmak isteyen gençler için de kaynak sağlayacak. Gençlere faizsiz kredi verilecek. Gençlerin dünya ile etkileşimini artıracak yeni adımlar da atılacak.
Yüksek lisans ve doktora için yurt dışına gönderilen öğrenci sayısında artış yaşanacak. Kamuya işe alımlarda mülakatın kaldırılması da AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alıyor.
Ayrıca yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanacak. Aylık 10 GB ücretsiz internet verilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karadeniz gazından sağlayacağımız kaynakla, destekleri artıracağız. İşini kuracak gençlerin yanında yer alacağız. Cumhuriyetimizin ilk asrını geride bırakırken Türkiye yüzyılının sahipleri sizlersiniz. Bağımsızlık ve kalkınma bayrağının yeni emanetçileri sizlersiniz.” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Araştırma sürüyor: 5 gündür arazinin ortasında yanıyor
SON DAKİKA... Megakent bembeyaz: İstanbul için yeni uyarı geldi! Pazartesi okullar tatil olacak mı?
Kötü koku yayılan evden 7 traktör römorku dolusu çöp çıktı
Kar yağışı İstanbul'un barajlarına yaradı!
21 Şubat 2025 İptal İDO-BUDO Seferleri: Hangi Seferler İptal Edildi?