Geleceğin meslekleri bu yıl üniversitelerde
Yüksek Öğretim Kurulu, geleceğin meslekleri arasında gösterilen alanlarla ilgili harekete geçti. Lisans üstü eğitimi verilmeye başlanan yapay zeka, robotik, veri madenciliği gibi alanlar bu sene lisans ve ön lisans programları olarak tercih kılavuzunda yer alacak.
YÖK Başkanı Yekta Saraç, geleceğin meslekleriyle ilgili atılan adımları açıkladı. Büyük veri, yapay zeka, veri madenciliği, robotik gibi öncelikli alanlarada ilk olarak doktora programları açıldı. 16 üniversitede şu ana kadar 30 bin kişi eğitim aldı.
Geleceğin meslekleri için lisans üstü programların yanı sıra yök, bu yılki Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nın tercih kılavuzunda da lisans ve önlisans bölümleri açtı.
Üniversitelerin bünyesinde, bilgi güvenliği teknolojisi, havacılık elektroniği, tarım ve ticaret işletmeciliği, yapay zeka mühendisliği, uluslararası ulaştırma sistemleri, yazılım geliştirme alanlarında lisans bölümleri oluşturuldu.
Bazı bölümlerse ön lisans programı olarak tercih kılavuzunda yer aldı.
Üniversite adayları, dijital medya ve pazarlama, hibrid ve elektronik taşıtları teknolojisi, üç boyutlu modelleme ve animasyon alanlarında iki yıllık eğitim alabilecek.
YÖK geleceğin meslekleriyle ilgili Ekim ayında da bir kongre düzenlemeye hazırlanyıor.
Üniversiteler, sendikalar ve iş dünyasının katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek olan kongre geleceğin meslekleri, bölgesel değerler ve Türk yükseköğretimi başlıklarından oluşacak. Kongrede amaç, geleceğin meslekleriyle gençlerin tanışmasını sağlamak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi