Geçmişten günümüze yargı giysileri
İstanbul Adalet Sarayı’nda, Türkiye’de ilk ve tek Geçmişten Günümüze Yargı Giysileri Sergisi açıldı. Sergide, görevi başında şehit düşen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın heykeli de yer aldı. CNN TÜRK Muhabiri Ceylan Sever ile Kameraman Ümit Sertabiboğlu’nun haberi.
Fesler, kaftanlar, cübbeler, duruşma salonu, heykeller. Bu sergi, daha önce hiç ele alınmamış bir şekilde, geçmişten günümüze yargı personellerini ve giysilerini konu aldı.
Kurdeleler kesildi, Türkiye’nin ilk yargı kıyafetleri sergisi Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, İstinaf ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nın katılımıyla açıldı.
Ağır ceza duruşma salonunun da canlandırıldığı İstanbul Adalet Sarayı’ndaki sergide, yıllarca mesleğine gönül vermiş isimlerden, Hâkim Orhan Gündem, Ağır Ceza Reisi Harun Güney, ismi ile müsemma Türk Cumhuriyeti’nin ilk kadın hakimlerinden Adalet Yılmaz da sergide yer aldı. Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz da unutulmayanlar arasındaydı.
Sergide kimi kıyafetler orijinal, kimi kıyafetler ise İstanbul 1. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü, Tasarımcı Esin Öney tarafından dikildi. Mimar Sinan Üniversitesi moda tasarım öğrencileri de bu sergi için çalıştı. Sergi, müzeye dönüşene kadar İstanbul Adalet Sarayı'nda ziyarete açık olacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA | Dikkat! Tarih belli oldu: Kar ve sağanak geri geliyor: İstanbul, Ankara, İzmir...
TÜRKNET SİBER SALDIRI NEDİR? TürkNet Hangi Altyapıyı Kullanıyor? Müşteri Bilgileri Çalındı mı?
İstanbul'da halı saha maçı sırasında fenalaşan 2 genç hayatını kaybetti
Aleyna Çakır'ı intihara sürüklemeden yargılanan sanık Ümitcan Uygun: Tartışıyorduk, darp yoktu
2 günlük bebeği boğup çukura gömen firari anne ile anneanneyi JASAT yakaladı