hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fındığın fiyatı yükselebilir

    Türkiye’de en fazla fındık üretiminin yapıldığı Ordu’da fındığın kilogram fiyatı 100 lira seviyesine ulaştı. Bu yıl rekoltenin az olması nedeniyle fiyatların daha da artacağı düşünülüyor. Bu nedenle üretici de mahsulün büyük bir kısmını elinde tutuyor. Detayları, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mecbur kalanlar fındığı satışa çıkardı, fiyat artışını bekleyenler mahsulü depoya kaldırdı. Fiyat yükseldi çünkü bu yıl rekolte düşükten gidiyor. Hal böyle olunca acil ihtiyacı olmayanlar fındığı depoda tuttu. Fiyat artışını bekliyorlar.

    Fındığın fiyatı yükselebilir

    TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan konuyla ilgili, “TMO, fındık alımına başladıktan sonra serbest piyasada yaklaşık 72-73 liradan düşük bir fiyattan alıma başladı. Yaklaşık 1 aya yakın fındık pazara iniyor. Ama serbest piyasa hızlı bir şekilde yükselişe geçti. Piyasada 100 TL üzerinde alım yapan alıcılar var. Bu sene hem harmandaki fındığı çuvala koyamadık bahçedeki görünen fındığın ağustos ayında harmana gelmediğini gördük. Harmana gelenin tane olarak çıkmadığını gördük. Genel bir rekolte düşüşü var. Talep çok fındık yok satıyor” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow