hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FETÖ'nün parasını kim yönetecek?

    KAYNAKCNN TÜRK

    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü. Peki bundan sonra ne olacak? Terör örgütünün finans ayağını kim yönetecek? Örgütte finansal kriz kapıda mı? Güç boşluğu örgütün yapısını nasıl etkileyecek? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ergenekon, Balyoz, MİT kumpası, Muhsin Yazıcıoğlu suikastı, darbe girişimi... Türkiye'nin eğitimden yargıya her organına sızmış FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen öldü. Peki Gülen’in ölümü, örgüt içindeki güç boşluğunu, finansal yönetimi nasıl etkileyecek?

    FETÖnün parasını kim yönetecek

    Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, “Cevdet Türkyolu, Ekrem Dumanlı, Mustafa Özcan’ın hakim olduğu yapı mı geçecek, bu tür tartışmalar yaşanıyor. Bunlar 250 milyar dolarlık varlığa hükmediyorlar. Cevdet Türkyolu, Uzun Cevdet de derler. O damadın çiftliğine götürdü o çiftlikler de hepsi de bu FETÖ’nün paralarıyla alınan yerler” ifadelerini kullanırken, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat da “Dünyanın pek çok yerinde hala bazı okulları var, sadece Amerika’daki charter okullarından yıllık 200-250 milyon dolarlık bir para akışı var” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen kısa süre önce örgüt içindeki güç savaşlarını ifşa etmişti. "Örgütün banka hesapları, "gizli kasa" olarak da bilinen Cevdet Türkyolu'nun damadı Muhammed Yeşilyurt tarafından yönetiliyor" demişti.

    FETÖnün parasını kim yönetecek

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ: “ABD'de biliyorsun FETÖ’nün şirketleri var, işte o şirketlerin başında önemli bir bölümünde yine oğlu ve damadının üstüne aldığı yönünde bilgiler var. FETÖ’nün üst yönetiminde de bu anlamda Cevdet Türkyolu’na büyük tepkiler var.”

    FETÖnün parasını kim yönetecek

    Örgütün en büyük gelir kaynakları arasında eğitim kurumları, medya şirketleri ve bağış ağı bulunuyor. FFETÖ’nün Almanya’da faaliyet gösteren “Time To Help Ev” isimli sözde yardım kuruluşunun mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin karar 31 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandı. Finans kaynaklarındaki zayıflama ve Gülen'in ölümü sonrası örgüt bitme aşamasında denebilir mi?

    Hande Fırat: “Amerika’daki gelirleri bir defa aynı şekilde soruşturmaya tabi olsa da okullardan devam ediyor fakat eskisi gibi bağış almadıkları doğru.”

    Peki örgütün milyarlarca dolarlık sermayesini kimler kontrol edecek?

    Nihat Uludağ: “Mustafa Özcan ile Cevdet Türkyolu şu an ortak hareket ediyorlar yani hani FETÖ’nün ABD kanadı, Balkan kanadı, Afrika kanadı var diyoruz ya, en güçlü yapılardan biri olan ABD kanadını şu an Mustafa Özcan ve Cevdet Türkyolu dayanışmasıyla birlikte yürütüyorlar.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow