Fahiş aidat zamları yönetim düzenlemesi getirdi
Site aidatlarının fahiş artışı birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Aidatlarla birlikte site yönetimlerinin değişmesi için de çalışmalar başladı. Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, yetkisi olmayan kurum ve kişilerin site yönetiminde olmaması için çalışma hazırladıklarını duyurdu.
Sitelerde artık yetkisi olmayan kişi ve kurumlar yöneticilik yapamayacak. Kat maliklerin yönetim sorunları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulacak. Hedef sitelerdeki yönetim sorunlarını düzenlemek ve fahiş aidat artışlarının önüne geçmek.
Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, “Siteler, toplu konut yaşam alanları bakanlığımız tarafından denetim ve izlenime alınacağına inancımız tamdır. Bizler de bu site bütçelerini denetleyeceğiz. Komisyonumuzda ve aynı zamanda ülke genelinde karnesi olmayan sertifikası olmayan herhangi bir tesis yönetim şirketi veya yönetici hizmet veremeyecek. Yakın zamanda da sektörümüze karne sistemi getirilecektir. Bu anlamda da milyonların yaşam sürdüğü toplu konut yaşam alanlarımızda bu süreçten sonra daha şeffaf, denetlenebilir ve 634 sayılı kat mülkiyeti kanunun hakim olduğu bir yönetim anlayışı halkımızla buluşacaktır.” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kötü koku yayılan evden 7 traktör römorku dolusu çöp çıktı
Kar yağışı İstanbul'un barajlarına yaradı!
21 Şubat 2025 İptal İDO-BUDO Seferleri: Hangi Seferler İptal Edildi?
AK Parti'de gözler büyük kongrede! Değişim mesajı ve detayları... Abdulkadir Selvi yazdı
SON DAKİKA HABERİ... Uyarılar peş peşe yapıldı: Aman dikkat! Asıl kar bugün yağacak