hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eurofighter'lar Türkiye'ye ne katacak? Uzman isim CNN TÜRK'te anlattı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İstanbul'da bir araya geldi. Görüşmenin ana gündemi Eurofighter savaş uçağı alımı. Peki, Eurofighter Türkiye'ye ne katacak? Bu uçaklar Türkiye için neden önemli? Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, CNN TÜRK'te anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İstanbul'da bir araya geldi. Görüşmenin ana gündemi Eurofighter savaş uçağı alımıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Savunma sanayi ürünlerinin tedariki bağlamında geçmişte yaşanan bazı sıkıntıları artık geride bırakarak. İşbirliğimizi geliştirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

    Eurofighterlar Türkiyeye ne katacak Uzman isim CNN TÜRKte anlattı

    Eurofighter'ların Türkiye'nin gündemine gelmesi 16 Kasım 2023 tarihine dayanıyor. Peki, Ankara-Berlin hattındaki Eurofighter savaş uçağı düğümü çözülecek mi? Eurofighter'lar Türkiye'ye ne katacak? CNN TÜRK'e konuşan Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, şunları söyledi:

    Çok kıvrak, av bombardıman yapabilen, özellikle yeni jenerasyon radar ve ters kanat sistemi ile çok çevik bir uçak. Amerika'dan alacağımız uçaklarda Eurofighter uçağı bizim servisimize girdiğinde bir şekilde bunlar ne oluyor, servis hizmetinde Türkiye'nin caydırıcılığının muhafazası. Nerede? Ege, Akdeniz, Karadeniz çok önemli. Türk savaş ucakları şu anda Karadeniz'de etkin bir şekilde NATO görevlerine devam ediyor. Aynı zamanda Baltık'taki tatbikatlara katılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eurofighterlar Türkiyeye ne katacak Uzman isim CNN TÜRKte anlattı

    Eurofighter ortak Avrupa uçağı, dört uçak yapıyor. F-16'yı sadece ABD tek başına yapıyor ve Türkiye 250 tane bu uçaktan almış durumda. Dünyanın en modern avcı uçaklarından bir tanesi ve şu ana kadar kimse bu uçağı vuramadı. Eurofighter da savaşlara katıldı fakat özelliği şu; 4,5 dediğimiz nesle upgrade edildi.

    Bu uçakların alınması halinde hava savunmasının özellikle av önleme görevinde çok önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow