Et ve Süt Kurumu'ndan ucuz et talebi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Et ve Süt Kurumu tarafından marketlere uygulanan karkas et fiyatlarının kasaplar için de uygulanması gerektiğini söyledi. CNN TÜRK yayınına bağlanan Palandöken, ‘kasaplara çifte standart olmamalı’ vurgusu yaptı. Kasaplara ucuz et verilmesi, tüketicini ucuz et yemesi vurgusu yaptı.
Et ve Süt Kurumu'nun marketlere olduğu gibi kasaplara da ucuz et satmasını istedi. Aksi takdirde piyasada çifte standart oluşturacağını belirtti. Kasaplarımız da ucuz et satmak istiyor” ifadelerini kullandı.
CNN TÜRK yayınına katılan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Et ve Süt Kurumuna bu konuda yazı yazdıklarını anlattı.
Palandöken, “Etin fiyatında gerçekten et balık kurumunun yapmış olduğu hizmet önemli. Ama siz böyle bir ayrımcılık yaparsanız kasap esnafı mahvolur. Vatandaş hem hızlı ulaşır hem daha ucuz fiyata yer hem de kendi semtindeki kasaptan et almış olur. Dolayısıyla yol masrafından kurtulur. Kuyruktan kurtulur. Hatta veresiye alır tanıdığı insanlardan.
Ucuz etin marketlere verilip kasaplara verilmemesini, hakkaniyetsiz bir iş olarak tanımladı. Palandöken, eşit muamele yapılmalı vurgusu yaptı.
Bendevi Palandöken, “Et fiyatlarının regüle edilip vatandaşın daha ucuz yeme mantığı evet ama siz esnafı niye ayırıyorsunuz? Esnafa ulaşmak çok daha kolay. Vatandaşın en yakınındaki insandan almayıp bu tür mağazalara yönlendirilmesi gerçekten hakkaniyetsizlik. Kasap müşterisini tanır.” sözlerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Katiliyle aynı karede! Önce cinayeti itiraf etti ardından 'O benim dostumdu' dedi
HABER... Şener Üşümezsoy o noktaları tek tek işaret etti: İşte büyük deprem riski olan yerler!
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SON DAKİKA! Naci Görür: Silivri Fayı 6.2'yle Kırıldı! Adalar Fayı da Kırılacak! 7.5'lik Deprem Bekliyoruz
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?