hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski kimlikle oy kullanılabilecek mi?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye, 14 Mayıs'ta sandığa gidecek. Oy verme işlemi için seçmenin yanında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan belge bulundurması gerekiyor. Peki kimlik kartlarını yenilemeyen vatandaşlar oy kullanabilecek mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    14 Mayıs’ta seçmen sandığa gidecek. Oy kullanma sırasında seçmenlerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan belge bulundurması gerekiyor.

    NÜFUS CÜZDANINI YENİLEMEYEN SEÇMEN ESKİ KİMLİKLE OY KULLANILABİLECEK Mİ?

    Yüksek Seçim Kurulunun ilgili genelgesine göre, ellerinde bulunan mevcut nüfus cüzdanları ile kimlik kartlarını yenilemeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek.

    Sandık başına gelen seçmen Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle seçmen sıra numarasını söyleyerek oy kullanabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sandık başına gelen seçmenin yanında bu kimliklerden biri olmazsa oy kullanamayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow