Erdoğan'dan Gazze diplomasisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in ateşkesi bozarak Gazze’ye düzenlediği hava saldırısının ardından telefon diplomasisi gerçekleştirdi. Finlandiya Cumhurbaşkanı ve Hollanda Başbakanı ile görüşen Erdoğan, saldırıların durdurulması için uluslararası toplumu inisiyatif almaya davet etti.
Finlandiya Cumhurbaşkanı ve Hollanda Başbakanı ile görüştü. Netanyahu hükümetinin soykırım politikasına uluslararası toplum “dur” demeli mesajı verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail hükümetinin ateşkes mutabakatını ihlal ederek Gazze Şeridi’ne dönük başlattığı ağır saldırının ardından Avrupa ile telefon diplomasisi yürüttü. Erdoğan ilk görüşmesini Finlandiyalı mevkidaşı Aleksander Stubb ile yaptı. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; İsrail’in Gazze’de yeniden başlayan saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirten Erdoğan, Netanyahu’nun soykırım politikasına uluslararası toplumun artık “dur” demesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı, ateşkesin bir an önce yeniden sağlanmasının öneminin altını çizdi.
Erdoğan, Hollanda Başbakanı Dick Schoof ile de telefon görüşmesi yaptı. Muhatabına, İsrail’in ateşkesi sonlandırıp sivil halkı katletmeye varan soykırım politikasına müsaade edilmemesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda uluslararası toplumun üstüne düşeni yapması gerektiğini de ifade etti.
Ukrayna-Rusya savaşı da Erdoğan’ın gündemindeydi. Finlandiyalı mevkidaşına savaşın adil barışla sona ermesi için Türkiye’nin gayretlerini sürdürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı’na ise iki ülkeden birini dışlayan barış formülünün başarılı olamayacağını söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İstanbul'da kar başladı! Meteoroloji saat verip duyurdu: Daha da kuvvetli geliyor!
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Dualı ve Duygusal 18 Mart Mesajları ve Fotoğrafları! 18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun!
Her gün ilmek ilmek işledi! 50 yaşındaki motor ustası yeteneğini konuşturdu! Off Road'un tozunu attırıyor...
Kadıköy'de Mattia Ahmet Minguzzi’yi öldüren sanıklar 10 Nisan’da hakim karşısına çıkacak
Arnavutköy'de insana ait kafatası bulundu