hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan cemevini ziyaret etti

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Pendik'te, Ali Baba Cemevi’nde muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katıldı. Erdoğan, geçtiğimiz yıl cumhuriyet tarihinin en önemli adımını atarak “Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığımızı Kurduk” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Pendik'te Ali Baba Cemevinde muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katıldı. Erdoğan'ı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy karşıladı. Cumhurbaşkanı'na Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da eşlik etti. Erdoğan'ın ziyaretinde ilgi yoğun oldu.

    İftar programında deyişler söylendi, dualar okundu. Oruçların açılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yaptı. Erdoğan, geçtiğimiz yıl cumhuriyet tarihinin en önemli adımını attıklarını belirtti.

    Erdoğan, “Geçtiğimiz yıl cumhuriyet tarihinin en önemli adımını atarak Alevi Bektaşi Kültür Ve Cemevi Başkanlığımızı kurduk, milletimizin mayası ülkemizin çimentosu milletimizin kilit taşı olarak gördüğümüz alevi, bektaşi kardeşlerimizi özlemle bekledikleri haklarına kavuşturmak için attığımız bu adımı tekrar hayırlı olmasını diliyorum” sözlerini kullandı.

    Erdoğan konuşmasında Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın kurulmasıyla ilgili “Sünnisiyle alevisiyle türkü kürdüyse hep beraber kardeş ve tek milet olduğumuzu dünya aleme ilan eden bu kurumsal çatıyı geçikmiş bir hak teslimi olarak kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yemekten sonra cemevi yöneticileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediyeler takdim etti.

    Erdoğan, mesajında, "Milletimizin ve islam aleminin aşure gününü tebrik ediyor, muharrem ayının tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Şehadetlerinin yıl dönümünde hazreti Hüseyin efendimizi ve Kerbela şehitlerini rahmetle, Kemal-İ Edeple yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow