hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enkaz altında yürek burkan ses kaydı

    KAYNAKİHA

    6 Şubat depreminde Hatay'da 2 kızını ve eşini kaybeden Mümtaz Gövce kızının ölümü sonrası ortaya çıkan sesli mesajlarıyla yıkılmıştı. Acılı baba depremin yıl dönümünde, yaşadığı acıyı sevdiklerinin mezarı başında anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asrın felaketi 6 Şubat depreminde eşini ve iki kızını kaybetti. Depremden sonra ortaya çıkan ses kayıtları Türkiye'yi göz yaşlarına boğdu. Depremden sonra kızının enkaz altındaki ses kayıtlarına ulaştı. O cümleler tüm Türkiye'nin içini sızlattı. “Bulunduğum ortam dar bir ortam bacaklarım uyuştu. Annemin saçını hissedebiliyorum lütfen bana yardım edin…” 

    Enkaz altında yürek burkan ses kaydı

    Yaşadıklarını sevdiklerinin mezarı başında anlatan Mümtaz Gövce'nin acısı ise hala ilk günkü gibi taze. Gövce duygularını şu şekilde ifade etti: “Şu kabirlerinde yatmanın bile gerçekliğini algılamak halen aklım almıyor. Acısı her gün her gün artarak ilerliyor. Eksiklikleri. Şimdi doğum günleri gelecek, bir yaş daha büyüdüklerini hayal ediyorsun. Geçen bir yıllık süre zarfında bugün anlıyorum ki evet çok şey değişti ama aslında bakarsanız hiçbir şey değişmedi.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow