hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hayata geçen "Gönül Elçileri" dünyaya tanıtılacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    "Gönül Elçileri" projesi sayesinde aile bakımından yoksun çocukların koruyucu ailelik sistemi ile bir yuvası oluyor. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğündeki proje tüm dünyaya açılıyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında düzenlenecek üst düzey yan etkinlikle tüm dünyaya "Gönül Elçileri" projesi anlatılacak. Bir de seferberlik çağrısı yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın hayata geçirdiği Gönül Elçileri projesi dünya sahnesine çıkıyor. Proje, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında düzenlenecek üst düzey yan etkinlikle anlatılacak.

    Emine Erdoğanın öncülüğünde hayata geçen Gönül Elçileri dünyaya tanıtılacak

    2012 yılında başlatılan Gönül Elçileri projesi ile her çocuğa sevgi dolu bir yuvanın verilmesi hedefleniyor. Aile bakımından yoksun çocukların koruyucu ailelik sistemi ile bir yuvası oluyor. Koruyucu ailelik modeli Türkiye'nin yanı sıra Türk cumhuriyetleri ve Afrika ülkeleri tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor.

    Şimdi ise New York'ta, Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilecek etkinlikte, Türkiye'nin koruyucu aile hizmet modeli, diğer ülkelerin cumhurbaşkanı eşlerine, bakanlarına, Birleşmiş Milletler’in ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yetkililerine anlatılacak. Daha önce "Sosyal Refahın Adil Paylaşımı" temalı yan etkinlik yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu sene New York'ta düzenlenecek BM 79'uncu Genel Kurulu kapsamında, tarihinde ikinci defa bir yan etkinliğe ev sahipliği yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emine Erdoğanın öncülüğünde hayata geçen Gönül Elçileri dünyaya tanıtılacak

    UNICEF Genel Merkezi’nde "Bir Denizyıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet" başlığı ile düzenlenecek yan etkinlikte koruyucu aile konusunda küresel anlamda bir seferberlik çağrısı da yapılacak. Koruyucu aile hizmetinin sağlıklı toplumun devamına olan etkisi üzerinde durulacak. Koruyucu ailelik modeli ve uygulamalarına yönelik bilgi ve tecrübeler aktarılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow